torsdag 15 juli 2010

Lena Mellin försöker rädda ansiktet

Hon påstår att Aftonbladet inte skulle ha publicerat ifall Sven Otto Littorin hade pratat med dem.

Så det handlar inte längre om något allmänintresse, någon granskande uppgift eller att medborgarna ska få veta sanningen. Det rör sig istället om att vad som helst kan bli nyheter. Särskilt i en valrörelse.

Lena Mellin har gjort en felbedömning. Hon trodde att de skulle få jaga ministern nu i veckor och att de skulle få den borgerliga regeringen på fall genom sitt jobb.

Men Sven Otto Littorin reagerade som en människa och insåg att han inte orkade längre. Inte efter att ha legat i strid med sin ex-fru i ett par år.

Han hade så mycket kontakt med sig själv att han insåg vad som var värt mest i livet. Och det var inte makten som minister utan att försöka ta hand om sin familj och sig själv.

Skandalerna i valrörelser har blivit allt fler de senaste årtiondena. Och medborgarna bryr sig allt mindre om dem. Politik är helt enkelt något annat än enskilda skandaler.

4 kommentarer:

 1. Ann Helena!

  Och nu visar det sig att det finns bandinspelningar som visar att Sven Otto Littorins pressekreterare redan på kvällen efter händelsen på Visby Flygplats kontaktade Aftonbladets presschef för att dementera anklagelserna!

  Lena Mellin har hela tiden hävdat att Aftonbladet inte skulle ha publicerat anklagelserna om de fick en dementi. Det fick de uppenbarligen, men ändå publicerade de anklagelserna. Det framgår allt mer att Lena Mellin ljuger. Nu är det dags för Lena Mellin att avgå!

  SvaraRadera
 2. Jo jag såg att du hade skrivit om det där... och jag såg henne på TV nu på morgonen, högröd i ansiktet och med stora problem att hålla ansiktet i styr när hon skulle svara på om hon ångrade publiceringen. Hon sa nej förstås. Vad skulle hon säga? Nä hon kommer inte att avgå. Hon är för mycket institution på tidningen och hon är inte folkvald.

  Jag skrev också en sån rubrik först, om att hon ljuger, men det är nog mer ansiktet hon försöker rädda. Hon vet att hon har gjort bort sig. Och att det syns så tydligt på henne är ju ändå positivt. Då har hon ett samvete och vet om att hon ljuger...

  SvaraRadera
 3. Spelar ingen roll om Mellin ljuger eller ej. AB har sådan makt och kan slakta vem som helst och komma undan med det. Men det är sensation och lösnummer = pengar som gäller. Som jag skrev igår föredrar Littorin en riktig domstol.

  SvaraRadera
 4. Helena: Visst är det så, men folket drar öronen åt sig när det händer något så flagrant... och den riktiga domstolen finns inte. Men folkets egen domstol verkar och agerar varje dag :) Domens dag är i dag!

  SvaraRadera