fredag 30 juli 2010

Hon ville inte ha p-piller dödade åtta barn

Sjukvårdsbiträdet Dominique Cottrez i norra Frankrike ville inte äta p-piller, men inte heller gå igenom traumatiska förlossningar. Därför säger hon att hon dödade sina åtta nyfödda barn.

Det hänger inte ihop. Hon har alltså gått igenom tio graviditeter (hon har två vuxna döttrar och är mormor) för att hon inte ville äta p-piller. Det finns som bekant massor med andra preventivmedel. Man kan också sterilisera sig om man inte vill ha fler barn.

Hennes make var helt ovetande om vad som hände när hon födde barnen och grävde ned dem i trädgården till föräldrarnas hus och deras eget tidigare hus. Det var när de nya ägarna grävde i trädgården, som de upptäckte ett skelett efter ett barn.

Detta är ett exempel på vad som kan hända i ett litet samhälle, där tystnad råder. Uppenbarligen hade inte makarna någon pågående kommunikation om dessa viktiga saker.

Hon är nu 45 år gammal och kan förhoppningsvis inte få fler barn. Hon ska genomgå sinnesundersökning. I tidigare fall har kvinnor blivit dömda till 15 års fängelse som har begått liknande brott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar