tisdag 27 juli 2010

Halleluja kräftorna är här

Ja idag tror jag att jag ska ta på mig burka, släpa med mig ett kors till jobbet och avsluta med en kippa och sedan en turban, för att visa hur tolerant jag är mot olika religioner. Ingen kan väl ha något emot detta?

Vi i Sverige älskar alla människor och alla är välkomna hit. Här kan vi äntligen samlas både svarta, vita, röda och gula. Och vi utför våra olika riter till alla gudars ära jämsides.

Vi slaktar djur och offrar dem till högre makters vällov innan vi äter dem. Våra kräftor spritter och hoppar ända tills vi slänger dem i grytan, så att de mirakulöst byter färg från gråsvart till den härliga färgen rött. Det är en hemlig kod från guden, som visar att allt är väl.

Gudarna skickar vällovliga byten till oss: älgar, rådjur, vildsvin, hjort och ripa på det att det må gå oss väl i livet och vi aldrig ska behöva svälta.

Men allt det där andra. Diskmaskiner, TV, cd, satelliter, el och bilar det måste vara djävulen själv eller någon ond djinn som har skickat detta till oss, för det gör att inte alla människor är upptagna med att skaffa föda och tillreda den hela dagarna.

Det skapar osämja emellan oss och låter oss ha tid att fördjupa den genom diskussioner. Det gör att det uppstår olika djävulusiska grupper, som tror att de kan klara sig utan gudar. Ve och fasa!

Så låt oss alla återgå till den tiden då vi arbetade i vårt anletes svett till alla gudars ära för att skaffa livets nödtorft. Och slippa alla moderna påfund.

Låt oss mässa tillsammans och läsa gudens behag direkt. Och går det inte med kaffesump så kan vi alltid vända oss till prästen, rabbinen, shamanen eller imamen. Halleluja kräftorna är här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar