torsdag 1 juli 2010

Riksbanken höjer räntan hahahaha!

Det är verkligen inte något att bry sig om. Inte när man som vi har varit med om låneräntor på 24 procent i början av 90-talet, men nu blir det bekymrade varningsartiklar så fort räntan går upp en kvarts procent. Otroligt.

Vi lyckades bygga om vårt hus och ha ett löpande kreditiv på lånet med rörlig ränta då. Det kostade 10 000 mer per månad än vad vi hade räknat med. Det fanns ingen hejd på det helt enkelt.

Men vad skulle vi göra? Sluta bygga och ge upp? Nä, jag slutade med avgångsvederlag på DN och det pytsades in till banken. Vi bor fortfarande kvar och har inte så särskilt mycket högre lån än då.

Snart ska vi få kommunalt vatten- och avlopp också, så då är det dags att låna igen. Åtminstone 200 000 kommer det att kosta. Vet inte om det är värt det, men antagligen, för som det nu är smutsas Östersjön ned av alla avlopp som går rakt ut i havet.

Kommunen kan nämligen inte tvinga de som har gamla avlopp att göra om dem. Inte förrän det blir kommunalt. Det vore något att diskutera istället för att tjata om Öresundsbron, som miljöfara, som gjordes senast i morse på TV.

2 kommentarer: