lördag 24 juli 2010

I Sverige värnar vi djuren

I går kallade de kristna företrädarna på DN debatt oss alla för jägare och tyckte att "kosher- och halalslakt är betydligt mindre plågsam än den kulturellt omhuldade svenska slakten av ripor, älgar och kräftor".

De kristna förespråkarna tyckte att vi alla är jägare och samlare fortfarande tydligen. Och kanske skulle älgarna fångas in först och sedan bli avskurna halsen?

Våra kräftor kommer ofta från Turkiet och de är inte halalslaktade vad jag har kunnat se. Och det där med riporna måste ha varit riktat mot norrlänningar.

Men i dag får företrädare för sakkunskapen berätta att det är slakt utan bedövning, som är plågsam och som är förbjuden i Sverige.

Det finns inget religiöst förbud, som går tillbaka till nazismen, och är riktat mot både judar och muslimer, som kristendomens företrädare tyckte sig se.

I Sverige värnar vi djuren. Och för att vi gör det så är vi inte islamofober eller judehatare. Det är att blanda ihop äpplen och päron och se samband, som inte finns.

63 kommentarer:

 1. Skönt att läsa att det finns några vettiga personer kvar som får komma till tals i tidningen.
  Det ramlade in över 700 uppretade kommentarer på DN till prästernas infama islamartikel.
  DN-redaktionen tror väl som vanligt att det är 10 sverigedemokrater som bombar tidningen.

  Vore de inte så politiskt låsta i sin korrekthet skulle de kanske börja undra om inte folk i allmänhet fått upp ögonen för islams avarter- kanske genom att läsa Herta Müller, Robin Spencer eller varför inte Jimmie Åkesson?
  //Pops

  SvaraRadera
 2. Ja kära Pops du vet att jag inte är sd:are va? Jag tycker verkligen inte att vi ska blanda ihop religion och politik. Det är två skilda saker. Borde vara åtminstone.

  Politik handlar enligt min mening om att skapa det bästa samhället för oss alla medan religion tar avstamp i de lägre skikten hos oss människor, där mörker råder och vi tror på något ovanför oss, som får bestämma hur vi ska uppföra oss. Och denna gudoms budbärare är präster, kvinnliga eller manliga, som ska berätta för oss hur vi ska bete oss för att vinna gudens eller gudarnas behag.

  Detta måste i framtiden vara ett övervunnet stadium i vår utveckling som art, den mänskliga arten. Det önskvärda är att vi kan inse att vi alla har dessa skikt inom oss, för vi är människor och allt vad mänskligheten har gått igenom lagras någonstans i vårt medvetande eller den största delen i det omedvetna.

  Det önskvärda som jag ser det är att erkänna alla dessa olika skikt inom oss själva, men sedan begripa att vi inte kan underkasta oss prästlika ledare vare sig inom kyrkan eller politiken.

  SvaraRadera
 3. Är det inte märkligt att en av de som svarar är reklamchef på Scan? Klart de värnar om sina muslimska kunder och sina egna metoder?

  Vad gäller kräftor föds de inte i fryskartong. Även om de som skrivit artikeln förmodligen tänker på exempelvis färsk hummer som helst kokas levande.

  Vad gäller älgjakten är det alltså helt okej för din del att djuren först stressas i långa perioder innan de till slut skjuts ihjäl?

  Okunskapen i ditt inlägg fortsätter kring judehatet. Det var nämligen just nationalsocialistiska grupper som drev kraven på förbud mot koscherslakt under 1800-talet, vilket sedermera ledde fram till vår nuvarande lags ursprung.

  Ja, där fanns - liksom idag - problem inom köttindustrin. Men just formuleringarna kring slakt utan bedövning är ingen slump. Sverige har inte alltid varit världens mysigaste land, åtminstone inte för minoriteter som judar, romer och idag muslimer.

  SvaraRadera
 4. Hallå O: Dej har jag inte sett här... är du månne socialist? Och icke kräftkännare. Har själv som litet barn sett när kräftor kastas i kokande vatten. Det är så man gör med de levande. Hu så hemskt! Eller hur? Lika hemskt som att dra upp fisk ur vattnet med krokar. Tänk om fiskar kunde skrika? Älgar och rådjur är alltid stressade. Det ingår sas i deras natur att känna sig jagade. Vad ska vi göra åt det tycker du?

  SvaraRadera
 5. Jo jag hittade vem du var O:

  Om Omar Ud-Din

  Jag studerar till präst vid Uppsala Universitet och Johannelunds teologiska högskola. Uppvuxen i den lummiga tegelidyllen Vårby gård mellan gudstjänster och kojbyggen.

  Med kristen mamma och muslimsk pappa växte jag upp utan att äta griskött. Varken större eller mindre var skillnaden mellan oss och svenssonfamiljerna (som egentligen var ålänningar & skogsfinnar) i lägenheterna bredvid.

  Jag var under gymnasieåren aktiv socialdemokrat och röstar fortfarande rött, även om jag är bättre kompis med folkhems-Palme än buffel-Persson.

  När jag behöver en paus från religionsvetenskapen hänger jag gärna i köket. Där får hjärnan vila medan sinnesintrycken tar över . Älskar känslan av bröddeg eller kletig köttfärssmet mot knogarna, nästan lika mycket som jag gillar att tvätta händerna.

  SvaraRadera
 6. Omar..

  Din kommentar kändes skön och befriande att läsa!! :-)

  SvaraRadera
 7. A H..

  Jag tror faktiskt inte det behövs !!

  SvaraRadera
 8. Jo det tycker jag Bitten, men du bangar. När jag ändå har dej på tråden kan jag passa på och fråga om du känner Joakim och Oskar, som har kidnappats ifrån sin pappa (med socialens hjälp) och som bor i Nynäshamn. Deras mamma heter Therèse.

  SvaraRadera
 9. AH..

  Jag gillade Omars kommentar.. inte så mycket att utveckla!!
  Nope, jag har inte en susning om vilka det är!!

  SvaraRadera
 10. Så synd då Bitten för du jobbar väl med sånt, att skilja barn och föräldrar åt?

  SvaraRadera
 11. Det var inte en minut för tidigt jag gick ur svenska kyrkan och det redan på Hammars tid.

  SvaraRadera
 12. Ann Helena..

  Vad i h-e, rent ut sagt, pratar du om???? Jobbar med VAD säger du?? Ibland undrar jag om du är riktigt som du ska, ursäkta mig!!!!

  SvaraRadera
 13. Anna Helena,
  om man nu tycker att religionen är ett passerat stadium i mänsklighetens historia och vi i Sverige har kommit långt på vår resa med att fjärma oss från de gamla prästernas kollektiva uppforstringsanstalt, varför måste vi då i alla lägen hylla att vi tar in 100-tusental människor som sitter fast i medeltidens religion och kultur? Och dessa dessutom kräver att vi ska anpassa oss till deras primitiva religion?

  Ska vi skapa "det bästa samhället för oss alla"
  kan det väl inte vara en bra lösning att under de närmaste åren välkomna emot ytterligare 500.000 muslimer med låg eller ingen utbildning, medeltida syn på kvinnor, familj, heder o politik?
  Just i diskussionen om islam går det inte att skilja på religion o politik. En stor andel av muslimerna (även i Europa) anser ju att islam ska vara fundamentet för politiken.

  Att du i vissa frågor har samma åsikter som sd behöver naturligtvis inte betyda att du är sverigedemokrat. Själv har jag under många år byggt motorvägar utan att betrakta mej som nazist. Och jag brukar inte särskilt behöva påtala det varje gång mitt yrkesliv kommer på tal.
  Det är lite synd att sd står för något så infernaliskt ondskefullt att vi alla lite då o då behöver förklara att vi inte är sd:are för att ingen misstanke ska falla på oss.
  //Pops

  SvaraRadera
 14. Jodå Bitten jag har hört att du jobbar med sånt... trivs du inte med mina avslöjanden så behöver du inte befinna dig här. Vi lever i ett fritt land. Finns många bloggar att häcka på. Annars berättar jag mer om dig.

  SvaraRadera
 15. Pops: Tar vi verkligen in hundratusentals människor, som sitter fast i medeltiden? Jag tror dom är en mycket liten minoritet, ungefär lika många som går omkring i burka. Jag har inte samma åsikter som sd, men råkar ibland diskutera detsamma. Det är lika trist att bli hopblandad med något politiskt parti för att man pratar om saker, vare sig det är marxist-leninister eller nåt annat. Allt är inte politik vännen.

  SvaraRadera
 16. Ann Helena..

  till att börja med så jobbar jag faktiskt inte alls!! Och jag har aldrig jobbat med barn vare sig med att skilja dom från föräldrar eller på något som helst annatr sätt!! Jag har inte den blekaste aning om vad du dillar om men du fär jättegärna berätta för mig vad det är för jobb jag har, för då ska jag genast kräva in en massa lön som jag borde vara berättigad till!!

  SvaraRadera
 17. Så intressant Bitten kan du bevisa det så blir jag jätteglad. Då är allt jag har hört om dig bara skrönor. Bevis tack!

  SvaraRadera
 18. Bevis??? Vad ska jag bevisa?? Att jag inte jobbar nånstans som jag inte vet vart det är??? Du är inte riktigt klok uppriktigt sagt!!! Berätta du istället var nånstans jag jobbar, för det tycker jag skulle vara otroligt spännande att veta!!

  SvaraRadera
 19. Om du nu är så intresserad så kan jag berätta att innan min högerarm pajade och jag inte kunde jobba mer, så arbetade jag på Åhléns Centrallager i Jordbro!!! Mig veterligt varken lagrar eller distriuberar vi barn där!! Men du kanske har annan info?? Jag tänker inte ens fråga dig vem som dillat i dig en massa dumheter, för det är alltför korkat att ens bemöta!!

  SvaraRadera
 20. Kom igen nu Bitten, bevisa vad du är för en person. Du vet att jag har tystnadsplikt om du vänder dig till mig som journalist. Går bra att mejla: ann.helena@swipnet.se Banga inte ur nu igen! Du kan anförtro mig allt. Lika säkert som hos en katolsk präst i bikten. Det du meddelar lyder under en grundlag: meddelandeskyddet. Ingen blir gladare än jag om alla elaka skrönor om dig är osanna. Finns alldeles för mycket av sånt på nätet.

  SvaraRadera
 21. Du får nog glatt leva vidare i dina dimmor Ann Helena!!

  SvaraRadera
 22. Okej då tror jag mer på de andra som har berättat för mig... hej då Bitten.

  SvaraRadera
 23. Snälla halal förespråkare se detta klipp

  "Varning mycket starka bilder"
  http://www.youtube.com/watch?v=HQOKQ__3vQw

  Vilken tror du lider mest kon som blir döda med en bultpistol eller med halal

  SvaraRadera
 24. Vilken fantastisk konversation mellan Bitten och AH!

  Skyldig tills bevisad oskyldig?

  SvaraRadera
 25. "Politik handlar enligt min mening om att skapa det bästa samhället för oss alla..."

  Vilket samhälle, det svenska, det globala eller irakiska? Varför skall vi i Sverige bygga det bästa samhället med muslimer från Turkiet, Kurdistan eller Irak? Vem har kommit på denna vansinniga, onaturliga, utopiska marxistiska idé?

  Muslimer utgör den mest integrationsproblematiska gruppen i Europa som inte vill integreras utan de vill leva i separata enklaver, bygga moskéer, be till Allah och införa Shaira lagar och käka halalslaktade djur. Vad är det för bra samhälle med det?

  Det är bara att inse verklighetens hårda fakta och konstatera att muslimer, islam och Shairalagar inte fungerar i en demokrati som Sverige.

  Sedan har vi inget behov av invandrare när vi redan har över 500.000 arbetslösa. Vi behöver exportera överskottsarbetskraft, inte importera ännu mer, vilket bara leder till Sveriges ekonomiska ruin och till slut inbördeskrig. Bara det att antalet våldtäckter stigit från 800/år 1975 till nästan 6000/år idag borde vara nog för att stänga gränserna helt.

  Varför inte satsa på att ta in asiatiska eller amerikanska entreprenörer som har några miljoner i kapital och kan flytta hela sitt företag till Sverige, ett par tusen sådana och vi har 100.000 nya jobb.

  Jag har aldrig röstat på socialisterna och kommer aldrig att göra det heller, jag skall rösta på Sd i detta val för att få in frågan i riksdagen där den hör hemma och för att få den mest humana invandringspolitiken så att vi förhoppningsvis slipper ett nytt Nationalsocialistiskt parti som vill gasa ihjäl muslimerna.

  SvaraRadera
 26. Okej Johnny vi lever i ett fritt land och var och en får rösta som den vill och du har rätt om våldtäkterna. Jag skrev om det på Newsmill i ett blogginlägg:

  http://www.newsmill.se/inlagg/2010/04/28/ar-inte-sverige-varldens-valdtaktscentrum

  Jag förstår inte varför feministerna inte ställer sig upp och påtalar detta.

  SvaraRadera
 27. Ja Ann Helena, Guillou tror också att 99,99% av muslimerna i Sverige är förträffliga och välanpassade människor.
  Om de med medeltida värderingar är lika många som de som bär burka lär det väl bara vara något 10-tal!
  Borlänge har publicerat statistik på hur många av sina nykomna invandrare som är analfabeter. Det är 43%. Eftersom de återstående 57 procenten knappast är hjärnkirurger, torde de invandrarna som har en medeltida världs- och religionsbild bara i Borlänge med råge överskrida mängden burkabärare i Sverige i övrigt.

  Jag hoppas att inte du också, liksom Mona Sahlin, är "jättetrött på att jämt få åka med invandrade taxichaufförer som är läkare".
  //Pops

  SvaraRadera
 28. Hahahaha Pops den var rolig! Du får också rösta som du vill... precis som jag och det handlar egentligen inte om att kunna läsa eller inte. Naturligtvis är det himla trist att vi importerar arbetskraft, som inte kan jobba. Eller kan de inte det?

  Borlänge har länge varit en kommun med stora problem. Redan på 70-talet. Jag tror att det beror av den världsbild, som människor håller sig med. Våra världsbilder skiljer sig åt från hushåll till hushåll också i landet hos människor, som har bott här hela sina liv. Ingen av oss delar samma upplevelser och därmed inte samma världsbild. Men naturligtvis blir det inte enklare att driva ett land ifall invånare inte ens kan läsa. Det har du rätt i.

  Och ur politisk synvinkel behövs att vi är överens om övergripande saker, som att vi lever i en demokrati, att vi har rösträtt, att mänskliga rättigheter är bra osv. Och vi borde också vara överens om att halva befolkningen inte kan var offer för den andra halvan. Konstigt att man ska behöva säga det ens.

  Förresten så åker jag aldrig taxi. Det gjorde jag på den tiden då jag jobbade natt på DN.

  SvaraRadera
 29. Förresten Anonym 01.06 det här är ingen domstol. Varifrån har du fått det? Jag ville att Bitten skulle träda fram som den människa hon är och inte gömma sig bakom anonymitet. Men det vågade hon inte. Inte ens med utlovad tystnad från min sida om detta. Fegare och räddare än så finns väl inte?

  SvaraRadera
 30. Du är rolig du, Ann Helena!! :-)

  Kallar du det att "träda fram ur anonymitet" om man mailar "sina hemligheter" (???) till dig och DU sen håller tyst om dom?? Logik, någon??

  Sen tror jag att halva bloggossfären redan vet att jag inte är särdeles anonym.. hela mitt namn och min bostadsort har funnits ute både här och där och jag HAR ju tyvärr inga smaskiga hemligheter för dig att rota reda på.. Jag är ganska lätt att hitta och och jag antar att du som är så duktig inte borde ha några som helst problem att göra det..

  Jag är i färd med att överklaga ett FK-beslut sedan lång tid tillbaka och i väntan på det tvingas jag leva på bistånd från soc.. den del min änkepension inte täcker, vill säga.. jag har oxå skulder hos kronofogden.. mer du vill veta???

  Min åsikt om dig? Här är den: Du är RUBBAD!!!!

  SvaraRadera
 31. Tack Bitten för att du vågar träda fram litegrann som den människa du är. Och den som sa det den var det... ;) Nu hoppas jag att det går dig väl i livet. Och det är som sagt jättebra om du inte har några smaskiga hemligheter. Visst är det så. Det är jättesynd om dig. Men allt som händer oss har något att lära oss här i livet. Och allt går att vända till något positivt om man vill. Ha det så gott!

  SvaraRadera
 32. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 33. Och varför ska Bitten bevisa att det du hört inte är sant? Och det utan att du säger rent ut vad du hört utan planterar lite otäcka frön här och var. Om man hör något om en annan människa så kanske man bör undersöka sanningen i det innan man säger nått. Är inte det nått som är en grundregel inom journalistik? Att man kollar upp skvaller innan publicering? Du som har jobbat sååååå många år åt DN.

  SvaraRadera
 34. Kära anonym 111.09 det här är ingen tidning utan en blogg. Och har du något att invända på riktigt så är du välkommen med namn. Tack!

  SvaraRadera
 35. Min uppfattning är att Ann Helena inte är särdeles rubbad utan tvärtom en mycket klok kvinna som är intresserad av andra människor. Eftersom hon bjuder så mycket på sig själv har hon väl rätt att få någonting tillbaka? Däremot har jag inte fått uppfattningen att Bitten skulle jobba på någon socialförvaltning med att avskilja barn från föräldrar, å andra sidan har jag inte Ann Helenas källor. Men av det Bitten var öppen med tidigare så tror jag alltså än så länge mer på Bitten i den saken.

  SvaraRadera
 36. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 37. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 38. Oavsett var man skriver så utgår man ju ifrån den man är. Det som kan vara är väl att på sin blogg visar man verkligen vem man är. Att du hävdar att detta är en blogg och sedan skriva att du har tystnadsplikt som journalist. Antingen skriver du som journalist med tystnadsplikt och kollar upp skvaller innan publicering eller så är detta en blogg. Detta visar ju bara vem du är....och jag skulle aldrig nämna mitt namn till dig för vem vet vad du skulle tillskriva mig.

  Sen är det lite fegt att påstå saker om en person som står med sitt namn, kräva att hon skall bevisa motsatsen när det inte är hon som påstår något. Och dessutom ta bort hennes inlägg.

  SvaraRadera
 39. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 40. Maria: Du får tro precis vad du vill vi lever i ett fritt land... tack för dina ord. Det här är inte någon strid utan det är Bitten som inte kan sluta kommentera på min blogg av någon anledning.

  En blogg är ett ställe på internet där man kan skriva vad man vill. Också så att det framträder ett mönster som annars inte skulle framträda. Ord och tankar kan vägas mot varandra. Och blogginnehavaren har rätt att ta bort det som inte verkar så kul att höra eller skriva vad den vill.

  Precis som alla anonyma har det också i nuläget på den här bloggen. Men på en blogg är det blogginnehavaren som har makten över orden. Det är dock inte en domstol och ingen står till svars här. Varken blogginnehavaren eller någon annan.

  SvaraRadera
 41. Kära anonym 11.35: Det jag erbjöd var tystnadsplikt i min roll som journalist. Man kan vara journalist och ha en blogg precis som att man kan vara städerska och ha en blogg. Det är inte en särskild roll med en yrkesanknytning.

  Varför ska människor med några särskilda yrken ha särskilda krav på sig för att starta en blogg? Det är något du har hittat på.

  Jag har överhuvudtaget inte skrivit något om någon person som står med sitt namn. Det är det som blir så snett också med ditt inlägg. Du kan ju vara samma person. Eller hur?

  Jag har inte krävt att någon ska bevisa motsatsen bara träda fram som den den råkar vara och nu gjorde den det och då är det okej som jag ser det. Men eftersom människan i fråga inte kan sluta så får jag väl göra det åt denne. Precis som med dej i fortsättningen.

  SvaraRadera
 42. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 43. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 44. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 45. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 46. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 47. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 48. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 49. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 50. Ann Helena, du kan bli tvingad att IP-banna Bitten. Flera bloggare har blivit tvungna att göra det då hon saknar förmåga att ta hänsyn till andra.

  /T.

  SvaraRadera
 51. Men det är ju inte särskilt sjysst att förtala någon och sedan hindra denne till genmäle.

  Internet-Ordnungsvakt nr 1

  SvaraRadera
 52. Källskyddet och den därmed följande tystnadsplikten för journalister gäller ju journalister som faller under tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen.

  Den typen av tystnadsplikt gäller ju inte dig Rudberg.

  Det är klart att du och någon skulle kunna ingå ett civilrättsligt avtal om sekretess, men det är ju nödvändigtvis inte beroende av om du är journalist eller ej.

  Internet-Ordnungsvakt nr 2

  SvaraRadera
 53. Kära ordningsvakter. Det var inte genmäle det var snack om vem det var mest synd om. Mig eller vederbörande. Inte så särdeles intressant.

  Meddelarskydd
  Detsamma som anonymitetsskydd, dvs. ett skydd enligt Tryckfrihetsförordningen för personer som lämnar uppgifter för publicering i tidningar och författare till tryckta skrifter. Varken enskilda personer eller (i regel) myndigheter får forska efter personens namn. Det är straffbart att lämna ut namnet, om personen vill eller kan antas vilja vara anonym.


  Meddelarfrihet är en svensk juridisk term som innebär rätt att för offentliggörande lämna upplysningar i vilket ämne som helst till bland annat media och författare.
  Meddelarfriheten regleras i 1 kap. 1 § 3 st tryckfrihetsförordningen (TF).
  En meddelare har rätt att vara anonym enligt 3 kap TF. Meddelarfriheten gäller även offentliga tjänstemän. Friheten innebär frihet från straffansvar om uppgiftslämnandet strider mot sekretessbestämmelser, om man ej genom utlämnandet gör sig skyldig till högförräderi, spioneri, grovt spioneri, grov obehörig befattning med hemlig uppgift, uppror, landsförräderi, landssvek eller försök, förberedelse eller stämpling till sådant brott, oriktigt utlämnande av allmän handling som ej är tillgänglig för envar eller tillhandahållande av sådan handling i strid med myndighets förbehåll vid dess utlämnande, när gärningen är uppsåtlig, eller uppsåtligt åsidosättande av tystnadsplikt i de fall som anges i 7 kap 3 § TF.
  Myndighet får, med vissa undantag, inte efterforska vem som lämnat ett meddelande.
  Meddelarfriheten blev aktuell i fallet Åke Green, då dennes advokat hävdade att Riksåklagaren försökte straffbelägga det faktum att Green lämnat sin predikan till en lokaltidning, något som omfattas av meddelarfriheten.

  SvaraRadera
 54. Tyvärr, man får inte skriva vad som helst på sin blogg. Mycke, men inte allt.

  http://ltz.se/nyheter/ostersund/1.1823262-smutskastning-pa-blogg-ledde-till-atal-om-fortal

  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.288293-bloggare-upp-i-ratten-i-dag

  Sen har vi ju en pappa-bloggare som blev kritiserad av Datainspektionen för att ha lagt ut lite för privata saker om andra och som han blev tvungen att ta bort.

  Och senast idag så kom detta upp.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vardpersonal-hangs-ut-pa-natet_5035413.svd

  Får man verkligen skriva vad man vill på sin blogg?

  SvaraRadera
 55. Anonym 14.22 Naturligtvis får man skriva vad man vill, men förstås inte förfölja någon i åratal eller lägga ut namn och bild och förfölja. Och det där med vårdpersonalen är ett problem.

  SvaraRadera
 56. Jamen, då får man inte skriva vad man vill. Och han i Göteborg förföljde inte någon, bild, namn och något nedlåtande räckte.

  SvaraRadera
 57. Hahahahaha sandlådan nu igen... jamen då får man inte skriva vad man vill... grattis till dagens konstaterande :) Mannen i Göteborg gjorde sig skyldig till grovt förtal för han hängde ut tjejer med namn och bild och påstod att de var "fnask" och lätta att få i säng. Dessutom var han skyldig till andra brott. Varför försvarar du honom? Ha en riktigt god eftermiddag!

  SvaraRadera
 58. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 59. För att återknyta till blogginläggets ursprungliga meddelande: Religionen tar alltför stor plats i Sverige nuförtiden. Har skrivit lite om det här:

  http://aktualia.wordpress.com/2010/07/22/religionsfrihet/

  SvaraRadera
 60. Cavatus: "Religionen tar alltför stor plats i Sverige nuförtiden."

  Exakt. Precis vad jag som sekulär etnisk svensk också tycker. Jag vill absolut inte se några religösa symboler på allmän plats och absolut inte på poliser (inga turkiska polisbilar heller) eller andra myndighetspersoner som skall vara kemiskt rena från religionssymboler och klädsel.

  Kyrkorna kan jag tolerera, speciellt när de är tomma och symboliserar en svunned religös tidsperiod som ingen saknar, men att få se nya moskéer byggas på svensk jord av den nya religion Islam, är en direkt provokation mot sekulära människor som vill leva fri från all religion och vidskepelse.

  SvaraRadera
 61. Bitten verkar fördriva sina dagar & nätter med att kakka en massa taskiga kommentarer i folks bloggar.
  Att skriva verkar ju gå bra, undrar om FK vet om att hon är så aktiv ???

  LJ

  SvaraRadera