måndag 18 januari 2010

Åsa Mobergs nakenchock

Jag vet att Aftonbladet låg där i hörnan av Vattugatan i Gamla Klara när Åsa Moberg började jobba där.

Jag har själv varit där för att sälja in frilansartiklar på 70-talet, samtidigt som hon alltid attackerades av män, när hon åkte hiss ensam med dem.

Alltså jag minns inte ens hur det såg ut inne i entrén längre, men jag tror inte att jag tog hissen.

Huset var urgammalt från slutet på 1800-talet och inte alls bra för en redaktion. Där fanns konstiga övergångar med plötsliga trappsteg, som det gällde att inte snubbla över, när huset gick över till ett annat plan.

Men kanske var Åsa Moberg så liten, trött och gammal att hon åkte hiss? Hon tog inte trapporna? Kan någon upplysa mig om hur det såg ut?

Och så hade någon för sig att hon hade gett ut sina memoarer för 25 år sedan eller så med en bild av sig själv topless på baksidan. Men det kan väl inte stämma?

Hon har väl alltid varit så där prudentlig i kofta, kjol nedanför knäet och ordentliga nylonstrumpor à la 40-tal?

Hon gav ut en bok 1985, som hette Fråga Åsa om sex och samlevnad, men inte fanns hon väl topless på den? Är det någon som vet?

I Vecko-Revyn blev hon utnämnd år 1996 till en av de tio sexigaste i Sverige.

Hon berättar i Svenska Dagbladet 1998 för Anders Haag, att hon till pojkvännernas stora glädje utförde oralsex då hon var 14 år gammal och ännu inte ville ha samlag.

I januari 1998 så uttalade hon sig i Aftonbladet att det fanns för få f*ttor i bild. Inte ens tidningen Ottar visade dom. Det var hyckleri tyckte Åsa Moberg att inte visa dessa underliv i bild, när det fanns manslemmar lite varstans. Men att dessa kvinnors könsorgan ansågs som porr.

Men så på 2000-talet så bytte Åsa Moberg stil och skrev om att ta hand om psykisk sjukdom - om sin tidigare mans manodepressivitet och gick vidare till att skriva om Florence Nightingale. Sjuksköterskan, som nästan var ett helgon och som tog hand om sårade soldater i Krimkriget.

Och detta har väl lett fram till att hon har omvärderat hissen på Aftonbladet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar