tisdag 12 januari 2010

Ulf Olsson tänkte konkret

I Expressen beskriver Per Lindelöw ett möte med den nu döde dömde mördaren Ulf Olsson. Hur han för att beskriva, att han inte kunde ha dödat tioåriga Helen Nilsson, ritar upp sin bod. Det var så mycket saker i hans bod, så en flicka fick inte plats där.

Ulf Olsson ritar upp boden med alla redskap i detalj, för att övertyga journalisten, som är där för att lyssna på honom. Han inser inte att det är så enkelt, som att det går att flytta på vattenslangen, som tar upp så mycket plats. Att allt kan göras om, för att hålla en 10-åring fånge där inne.

Ulf Olsson är så inne i sitt upplagda schema att han inte fattar det som minsta barn kan begripa: att allt är flyttbart. Att saker inte är totalt frusna i tiden. Han är uppenbarligen låst i sitt huvud av att dessa saker fanns där. I evighet. Punkt och slut. Det är beviset för hans oskuld.

Denne man, som alltid förnekade att han hade gjort något, har massor med oförrätter att rada upp från sin barndom. Men själv är han alldeles oskyldig.

Omgivningen har trott att han insåg att han aldrig skulle bli fri. Att det var därför han tog sitt liv. Men han fick åka på permissioner med sin vårdare redan 2007. Hans liv var inte totalt omgärdat. Det fanns också en ekonomisk frihet i det. Han fick själv ta hand om sina pengar.

Det finns många, som har gått igenom mycket hårdare och längre straff och som har klarat av det. Och han var dömd till vård. Något måste ha gnagt sig in i hans själ till slut. Kanske insikten om att det gick att flytta på sakerna i boden.

22 kommentarer:

 1. Man kanske ska tänka på att Lindelöw och Barkman är Ulf Olssons motsvarigheter till Quicks Gubb Jan. De har nog inget emot att tänja lite på sanningen.
  Olsson har ju lagt upp en massa information på sin blogg och erbjuder alla att ta del av alla handlingar. Jag är inte insatt nog att säga något säkert, men nog luktar det hund.

  SvaraRadera
 2. Så du tror att Lindelöw ljuger om att han satt och ritade upp boden?

  SvaraRadera
 3. Ann Helena:
  Jag tror ingenting om det, men det är fullt möjligt eller att han förvrängt Olssons argument. Precis som att Gubb Jan tjatar på om blodutstrykningar på avigsidan av den döde Israelens undertröja som han påstår sig anse ska stämma med Quicks uppgift om att han smekt kroppen under tröjan. Han utelämnar helt enkelt att blodutstrykningarna inte gjorts med en hand, att blod direkt på kroppen saknas samt att den mördade bar undertröjan utochin.

  Han har ju även påstått andra osanna saker, t.ex. att den mördade kvinnans blod återfanns i Olssons stuga. Dock är inte blodet säkert den mördade kvinnans, det har inte hamnat där vid tiden för mordet och Olsson hade inte tillgång till stugan vid tiden för mordet. Han kanske inte ljuger (det är ju åklagarens påståenden) det är bara det att han inte är kritisk.

  Nu har jag inte tid att gräva i det här fallet, men jag tycker att allt luktar skumt. Morden passar inte ihop, gärningsmannen passar inte in, bevis överdrivs och förvanskas (behövs knappast om det finns starka bevis), man väljer en osäker metod för DNA-analys, inblandade personer söker karriärsteg snarare än lösning osv osv.

  SvaraRadera
 4. Fast det här var inga argument, bara en beskrivning av hur boden såg ut, en mycket liten detalj i sammanhanget och att det inte kunde ha fått plats en flicka där. Ett sätt att få syn på tänkesätt. Du ser det hela mer som en helhet, vilka som är skyldiga eller inte och vilka som har något att vinna eller inte. Inte samma sak riktigt.

  SvaraRadera
 5. Ann Helena:
  Vad för tankesätt? Han kanske beskrev boden i detalj för att visa att en flicka inte kunde hållas fången där i en vecka under misshandel utan att det skulle finnas spår kvar i boden, och så har Lindelöw "förbättrat" lite för att Olsson ska bli lite tokigare (som alla skrönor om att han klädde ut sig till kvinna, skar halsen av sin hund (som dödades som hämnd på Olssons golande), hade bilder på mordoffren fullt synliga osv osv).

  SvaraRadera
 6. Det var inte en hel vecka... men idag är du särskilt svår. Har du haft det besvärligt? Kylan tar musten ur det mesta. Sonen körde i diket på väg till skolan i morse, lätt hänt.

  Han fick upp Forden med hjälp av domkraften, flyttade först bakvagnen och sedan fram... så han kom iväg till slut... Jag ser det alltid som att sånt är meningen. Precis som att nån mening är det med allas våra liv. Ha det så gott!

  SvaraRadera
 7. Ann Helena: Olssons sperma fanns i Helén lilla tio-åriga kropp. Hur mycket bevis ska vissa ha?
  En sån som Olsson har det mycket bätrre som död.

  SvaraRadera
 8. Så rätt Parnassen... det var väl det han insåg till slut. Den insikten som hann upp honom. Det är inte lätt att undanhålla allt i evighet... ens för sig själv. Han fick ändå ett långt liv i jämförelse med lilla Helen. Men som sagt någon mening är det med allas våra liv.

  SvaraRadera
 9. parnassen:
  Olssons sperma var aldrig inblandad, man förklarar detta med att det fanns en gärningsman till (och det är därför han inte dömts för sexualbrott). DNA-fynden rör hårstrån som funnits utanpå kroppen dels från en människa dels från en hund. Håret från hunden DNA-testades aldrig och hårstrået från människan testades med en annan teknik än sperman som visade att det i regionen bara kunde finnas ca 240 personer som lämnat hårstrået, Olsson var en av dessa.

  Det är det här som får Ulf Olsson att alltmer likna Quick, alltså att folk som är övertygade om eller vill vara övertygade om att han är skyldig hittar på egna bevis. Nu är jag som sagt inte insatt nog att säga något säkert (som jag sagt om Quick i 15 år). Men OM det finns riktiga bevis så har folk ingen anledning att hitta på egna.


  Ann Helena:
  Den insikt som han säger sig ha fått är ju att han lever som i en känd Kafkaroman och att han inte ser något anledning att fortsätta med det.

  SvaraRadera
 10. Profanum: Kafkaromanen kommer säkert att fortsätta på andra sidan... ha en trevlig kväll annars :)

  SvaraRadera
 11. Att medvetet ljuga om fakta håller inte i en diskussion.Det var Ulf Olssons sperma i båda offren.Ulf Olsson är dömd för mord,människorov och grov våldtäkt.Det var Jannicas blod i hans stuga.Man förklarar det med att det finns en gärningsman till.Vem har sagt det?Skitprat.Jag har aldrig läst att man letar efter en gärningman till i Helen-mordet,varken i TV eller media i övrigt.Ulf Olson ringde till en polis och sa:Helen i Hörby och Jannica jag tog dom bägge.Han skickade en CD tillverkad på hans dator i Vimmerby,till polis Alf Andersson.På den fanns bilder på Helen och det stod:Hade jag inte blivit så mobbad i Hörby Grundskola så hade det väl aldrig hänt.Det är bara jag inblandad,Helen och Jannica,Det är märkligt att han som erkände båda morden,Ulf Olson,om han var oskyldig att hans sperma,DNA,fanns i båda offren.Det finn en chans på 12 miljarder att det skulle vara någon annans DNA än Ulf Olssons,mer människor än det finns på jorden.Det råder inga som helst tvivel om att Ulf Olsson är ensam gärningsman och skyldig till mord,människorov och grov våldtäkt på Helen och mord på Jannica.Man undrar om vissa kommentarer är skriva av släktingar till Ulf Olsson

  SvaraRadera
 12. Ulf Olsson bodde stugan när morden skedde.Hans bil stod alltid parkerad nedanför stugan.Då när morden skedde kunde han inte parkera sin bil vid mördarstugan.Grannarna till Ulf Olsson såg när han var hemma

  SvaraRadera
 13. Gärningsmannaprofilen stämde helt in på Ulf Olsson.Bla att gärningsmannen bodde i närområdet och efter morden skulle han lämna området och flytta till ett närbeliggande län,landskap.Det gjorde Ulf Olsson.Morden skedde 1989 och 1990 lämnade Ulf Olsson Höör-Hörby området och flyttade till Vimmerby i Småland.Sen att Ulf Olsson skriver en bok som heter Utan Rättsäkerhet.Vad för rättsäkerhet fick Helen Nilsson av Ulf Olsson.Helen hade inte gjort Ulf Olsson någonting.Ne,han kidnappade Helen höll henne fången utan mat och dryck,våldtog henne och slog ihjäl henne enligt utredningen med ett järnrör.Det är förbjudet att slå barn,lag 1979,vad Ulf Olsson gjorde mot Helen är så vidrigt att det överträffar säkert alla mord i grymhet någonsin.Ulf Olsson är en skam för det manliga släktet.Han är till 100% utan några som helst tvivel ensam gärningsman och skyldig till mord,människorov och grov våldtäkt på Helen Nilsson ifrån Hörby och mord på Jannica Ekblad ifrån Malmö.Om det råder det inga som helst rättsliga och juridiska tvivel

  SvaraRadera
 14. togi:
  DNA-träffarna är utförda med "low copy number"-metod, en snabbanalys som används för att INTE utesluta en person som misstänkt. Metoden används inte som bevisning i något annat land och detta är den enda rättegången som den använts i Sverige.

  Alf Andersson tror ju inte att det var mördaren som ringde till honom, detta eftersom inget nytt kom fram och vissa uppgifter var fel. Han tror också att det är två olika personer som ringt. Inget tyder på att det var UO som ringde.

  Du kan läsa mer här:
  http://ulfolsson.bloggsida.se/1/skandalrattegangen

  Nej som sagt, det var inte många som tvivlade på häxornas skuld heller, eller Quicks skuld för 15 år sedan.

  SvaraRadera
 15. Hur stämmer förresten profilen psykopat på en person som begår självmord? Världens första psykopat som begår självmord råkar vara en där man bestämt störningen innan man bestämde personen.

  SvaraRadera
 16. Ulf Olsson måste haft en väldig otur att hans DNA stämde till 100% genom den osäkra LCD metoden.Om han var helt oskyldig borde LCD provet helt friat honom även om LCD görs på mycket litet matrial.Samtalet som Ulf Olsson ringde med sin mobil och sade Helen i Hörby och Jannica jag tog dom bägge, var till kriminalkomisarie Per-Åke Åkesson i Malmö en namne till spaningsledaren med samma namn.Vad nu Thomas Quick har med Ulf Olssons att göra?K ära nån,vilken nivå en debatt kan ha.Kan den sjunka lägre?Nej,det är omöjligt.Nej,det är med 100% säkerhet ställt utom varje rimligt tvivel att Ulf Olsson är ensam gärningsman och skyldig till mord,människorov och grov våldtäkt på Helen Nilsson ifrån Hörby och mord på Jannica Ekblad ifrån Malmö.Om det råder det inget som helst juridiskt och rättsligt tvivel.Att påstå att Ulf Olsson är oskyldig genon att hänviasa till osäkra???LCD-Test och telefonsamtal till Alf Andersson (vad nu dessa har med Ulf Olssons erkännanden till Per-Åke Åkesson i Malmö att göra???) och Thomas Quick och häxor är att sänka debattnivån till så låga nivåer att det kan bara göras av en som tänker lika rubatt som Ulf Olsson och är då släkt med Ulf Olsson

  SvaraRadera
 17. Psykopater begår inte självmord?Din släktning Ulf Olsson gjorde det ju.Ulf Olsson dömdes inte enbart på 100 procentliga DNA-bevis utan också på erkännandet på CD-skivan till Alf Andersson där hen erkännde att han dödat Helen ock Jannica helt ensam och erkännandet genom telefonsamtalet till Per att han ensam dödat Helen och Jannica.Hans självmord bevisar också att han mördat Helen och Jannica helt ensam och på eget bevåg. Detta blir mitt sista inlägg i denna debatt om barn och kvinnomördaren Ulf Olsson som helt ensam dödade ,för sin egen tillfredställelses skull ,två helt oskyldiga människor Helen Nilsson i från Hörby och Jannica Ekblsd ifrån Malmö.Om det råder det inga som helst juridiska tvivel

  SvaraRadera
 18. togi:
  Det hade även stämmt på 240 andra personer i det geografiska området.
  Varför tror du att det var han och hans mobil?

  Om det är så säkert så behöver du väl inte ljuga om DNA-testet och telefonen?

  Jag är inte släkt med Ulf Olsson. UO skulle ha varit den första psykopaten i historien som begick självmord. Det är väl ganska sensationellt eller hur?
  Kan det ha samband med att det var en psykopat där man bestämde diagnosen innan man visste vem personen var? Vilket ju även det är ganska ovanligt.

  SvaraRadera
 19. Okey,jag råkade komma in på denna sida igen.240 i samma område?Vem påstår det?Han som mördade Helen och Jannica nämligen Ulf Olsson.Det fanns då 1 chans på 43 miljoner att DNA skulle tillhöra någon annan än Ulf Olsson numera är det klarlagt att DNA aldrig kan vara likadana de skiljer sig från individ till individ.En chans på 12 miljarder är det att det är någon annans sperma än Ulf Olssons,det finns 6 miljarder på jorden.Vi kommer inte längre i denna diskussion men jag önskar dig vulgus lycka till i framtiden men är dina riktiga initialer är MH så???Helen och Jannicas mördare Ulf Olsson är död så må alla tre vila i frid.Klart slut från mig i denna diskussion och fler inlägg om Helen Nilssons Och Annicas mördare Ulf Olsson förblir obesvarade.Helens och Jannicas mördare är Ulf Olsson är död.Ärendet avskrivit som uppklarat av Skånepolisen för gott och för alltid lagts till handlingarna som uppklarat

  SvaraRadera
 20. Tack för en spännande diskussion Vulgus men i detta ärende om Helen och Jannicas mördare Ulf Olsson är du fel ute Tack och hej för gott i denna diskussion

  SvaraRadera
 21. togi:
  Men det är inte en DNA-profil man gjort, sluta hitta på det stärker inte direkt din ställning.

  Nej mina initialer är inte MH.

  SvaraRadera
 22. Ett sista svar.Man använder cellernas dna vid LCD analys som vid vanlig DNA-analys.Det är samma STR-områden.Man bara ökar koperingarna från från 28till 32 eller 34.LCD är en DNA-analys och inget annat.Detta är mitt sista garanterat inlägg om Ulf Olsson mannen som helt ensam mördade Helen och Jannica..Så att påstå att man inte gjort en DNA-profil stärker inte din ställning.Klart slut för sista gången.Det blir inte fler inlägg om barn och kvinnomördaren Ulf Olsson från min sida

  SvaraRadera