onsdag 6 januari 2010

Kvinnorna skulle falla ned på knä

Nu när Gudrun Schyman snart ska börja dansa i TV, så vill hon leka med könsrollerna.

Det var meningen att hon och de andra kvinnorna skulle falla ned på knä i det första programmet i TV4, men det tyckte inte hon. Så det blir tvärtom istället: att männen gör det.

Fast jag trodde att det var männen, som brukade falla på knä? När dom friar och så...? Men Gudrun kanske inte har varit med om det?

Annars är hon mest känd för att hon har haft problem som alkoholist och att hon fick lämna vänsterpartiet, där hon var partiledare, för att hon hade fuskat med skatten.

Hon satt kvar som sk politisk vilde i riksdagen ända fram till valet år 2006 och hade då år 2005 bildat ett nytt feministiskt parti Fi. Hon fick dock inte tillräckligt med röster i valet 2006.

Förra sommaren försökte hon komma som vald ledamot till EU genom att ställa upp i valet till parlamentet, men det gick inte heller.

Nu på fredag ska hon dock dansa sig in i alla svenskars hjärtan så att hon får mer än en procent av deras röster i Let´s Dance.

I valet 2006 fick Fi 0,7 procent av rösterna. Det var mediernas fel, sades det bland annat. Och i somras fick Fi 2,2 procent av rösterna. Ett litet steg framåt ändå.

Men Gudrun Schyman ville ha valobservatörer, som kollade att allt gick rätt till. Hon tycker att vi bor i något som liknar Afghanistan. Det har hon ju uttryckt: alla svenska män är talibaner.

4 kommentarer:

 1. Va? Jag såg att hon ifrågasatte varför kvinnorna skulle falla på knä och det verkade ju vettigt. Men det var alltså även så att dessutom skulle mannen falla på knä istället! Hahahaha! Parodi på feminismen! Eller...ojdå..nejvisstnej det är ju typiskt feminismen.

  SvaraRadera
 2. Själv trodde jag inte att det var sant när Maria-Pia Boëthius säger på Fi:s hemsida att demomkratin inte fungerar i Sverige, att det var därför de fick så dåliga resultat i valet 2006. Och att de behöver en egen tidning eller TV-kanal för att kunna bli något stort parti!

  Maria-Pia Boëthius som jag ända tills då hade trott var en rätt klok kvinna. Hon som verkligen har skott sig på medier... och TV4 är väl deras kanal? Alla Liza Marklunds vänner sitter ju där. Och nu ska som sagt Gudrun dansa sig in i våra hjärtan där. ;)

  SvaraRadera
 3. Ann Helena, jag ger inte mycket för MPBs omdöme. Inte efter det här: etc.se/artikel/11747/scum-maria-pia-boethius-om-ett-skimrande-manifest
  De blir mer och mer totalitära. De har samma inställning som talibanerna när det gäller självkritik, respekt för andra åsikter, demokrati osv.

  SvaraRadera
 4. Catweazle: Verkligen sorgligt... och Maria-Pia inser inte att hon inom sig har en man, som hon hatar... ingen människa är enbart det ena eller andra könet, bägge har spår av varandra... och en utvecklad människa har tagit till sig alla delar.

  SvaraRadera