torsdag 21 januari 2010

TV:s nyhetsankare Rikard Palm fick böta

Han åkte dit för rattfylla när han dagen efter ett alkoholintag satte sig i bilen och fastnade i en kontroll. Han kommenterar de 15 000 han fick i böter:

- Jag är inte död och det här är ett i-landsproblem.

Dessutom säger han att böterna är alldeles för höga. Han får låna inom familjen och det blir ingen skidsemester. Jaså? Jag trodde att journalister var välbetalda. Han säger dock att han hoppas på löneförhöjning.

Nyhetsankare? Då måste han väl åtminstone ha 50 000 i lön före skatt. Det tyder bötessumman på. Lägsta boten är 30 kr och högsta 1000 kr. Och man kan få mellan 30 till 150 gånger det beloppet. Dock dras det av om man är underhållsskyldig för barn innan beloppet fastställs.

Jag har hört belopp på upp till 35 000 för rattfylleribrott och indraget körkort i åtminstone två månader. Per Garthon fick betala 16 000 i böter för två år sedan för samma brott.

Rikard Palm flyttades till nattjobb för två år sedan när TV omorganiserade.

En nyhetsuppläsare ska vara trovärdig och inge förtroende och inte förknippas med mindre seriösa program. Lönerna ligger mellan omkring 28 000 och 60 000 kronor i månaden beroende på erfarenhet och omfattning av uppdraget, berättar Gun Karlsson, vice ordförande i Unionenklubben på Sveriges Television.

3 kommentarer:

 1. Han är ju inte den skarpaste, kolla in dom här filmerna :)
  http://www.youtube.com/watch?v=wKP8X64Ofe8
  http://www.youtube.com/watch?v=sLEWx_UJsCA

  SvaraRadera
 2. Ja stackarn han kanske får lite väl mycket sponken ibland då... men han verkar ju ha humor iaf...:)

  SvaraRadera
 3. Verkligen, men han är ju förpassad till nattsändningar numer..

  SvaraRadera