söndag 10 januari 2010

Vargar rymde från Skånes djurpark

Uppenbarligen gick något snett i Skånes djurpark i Höör.

Fyra vargar rymde in till kronhjortarna och sköts av personalen. Så långt kan man få veta vad som hände genom att pussla ihop informationen. Besökarna fick lämna djurparken medan jakten pågick.

Sedan blir det mer och mer fantasifulla rykten, som till slut likt fjädern och hönan kommer upp till att tolv vargar sköts. Från Skånes djurparks sida ville man nämligen inte berätta vad som hade hänt i går. Istället ska de i dag skicka ut ett pressmeddelande.

Något är alltså tydligt fel med denna djurpark, som inte kan berätta rakt upp och ned vad som egentligen hände. Vargar är ett känsligt ämne. Särskilt nu när licensjakt har tillåtits och inte kunnat skötas på rätt sätt.

Men att bestämma sig för att dagen efter skicka ut ett pressmeddelande är alldeles fel sätt att rapportera om detta. Djurparkschefen Camilla Jönsson kunde inte säga något alls i går. Är hon ens chef för parken? Förtjänar hon sin chefslön?

Ingen vet. Men uppenbarligen har det varit så att man för 1 900 kronor har kunnat gå in och umgås med vargarna i hänget. Alltså är de något slags mellanting mellan vilt och tamt.

Och personalen har haft en relation till dem, som har varit annorlunda än om man hade låtit flocken sköta sig själv.

Hur kommer pressmeddelandet att lyda? Vi har situationen under kontroll? Ungefär det som sades i går. Det lär komma under dagen.

PS. Expressen meddelar nu att alla vargar - alla tolv - har avlivats. Det är djurförmannen Johan Lindström som berättar detta. Verkar vara mycket dåligt skött. Ett hål i stängslet gjorde att några rymde. Och sedan gick det inte att stoppa flocken. Som sagt dåligt skött.

Och något stämmer fortfarande inte för enligt deras hemsida så har de femton vargar. Inte tolv. Verkar som om paniken har gripit omkring sig. Bland människorna. Vad är det som pågår i Skånes djurpark? Här skriver Skånska Dagbladet om det som hände.

2 kommentarer:

  1. Tydligen sköts inte alla....enligt facebook igår finns det varg i mellanskåne i området fulltofta / söderto. Det antyds att det är djur från rymningen 2010...

    SvaraRadera
  2. De säger att alla togs bort. Och nu har de fått nya vargar från Ryssland.

    http://www.skanskan.se/article/20120801/HOOR/707319865/1020/-/vargungarna-nu-pa-plats-i-sitt-nya-hem

    SvaraRadera