måndag 25 januari 2010

Vi älskar att hata Liza Marklund

Och särskilt nu när hon har sålt sig till USA och James Patterson. Och de har hittat på en historia, som sågas i den första (?) recensionen i Hallandsposten.

Liza Marklund själv publicerar som vanligt sina krönikor i Expressen, men den här gången får allmänheten skriva kommentarer. Hon försöker peka på att rövarna tar pengar från Röda korset - Johan af Donner - och andra organisationer. Dessa pengar som skulle ha gått till nödlidande.

Men hon får mothugg i kommentarerna, som tycker att hon är en hycklare och en rövare själv bland annat:

Postat av femtioåtta den 25 jan 2010 kl 13:23
Man ser på kommentarerna här vilken trovärdighet Liza Marklund har. Den sjönk till botten i och med hennes ljug i Elisabeth Hermon-affären, Gömda, Paradiset och hennes krönikor om "den våldtagne pojken".
Hur många liv har hon förstört, Liza Marklund ? Ganska många och hon erkänner inte egen skuld i någonting. Det är vi läsare som är ointelligenta som inte begrep att "Gömda" inte var en sann historia.
Hon ljuger och gör fastighetsklipp som den värsta representanten för "rövarkulturen" och så har hon mage att skriva meningar som "Att det finns giriga människor, det vet vi. Sådana som gör det mest otänkbara för att komma över en hacka ". Att ljuga är åtminstone för mig otänkbart, men uppenbarligen inte för dig Liza.
Hyckleri kallas det för.


Postat av Minglan den 25 jan 2010 kl 11:12
Lisa Marklund blev känd genom böckerna Gömda och Asyl, de böcker, som hon fram tills alldeles nyligen, påstod var sanna!!!
"Ingenting har lagts till, det har inte behövts."
I soffa efter soffa, i intervju efter intervju, har hon bedyrat att dessa böckers handling har varit hämtat "direkt ur verkligheten".
Det visade sig, närmare bestämt i december-08 (?) att handlingen i dessa böcker,till största delen, är ett resultat av Lisa Marklunds egen fantasi.
Under sin väg att bli känd och rik, har alltså Lisa Marklund fabulerat ihop en (flera) historia/er, som har krossat livet för både barn och vuxna, Glöm inte detta, nu när mediaSverige lagt in växeln, för att försöka återge Lisa Marklund det rykte, som för alltid har svärtats ner genom hennes falskspel!!!

Postat av granitsvensk 45 den 25 jan 2010 kl 11:05
LizaM är körd utan att hon ens vet om det själv, ganska lustigt faktiskt. Lever priviligerat och frotterar sig med eliten. Har kommit med mängder av dubiösa påståenden.
Men de har väl passat hennes dimmiga poltitiska agenda.
LizaM är en av de många i eliten som talar med kluven tunga.

Det var några av kommentarerna.

För övrigt tycker jag inte att Expressen har råd med en sådan krönikör längre och att hon fortfarande är Unicef-ambassadör är riktigt skamligt. Denna organisation, som säger sig jobba för alla barn. Men varenda gång som Liza Marklund skriver om utsatta barn, så är det illustrerat med en bild på svarta barn.

I både Sverige och USA finns barn, som hon har skadat genom att bland annat förfölja Osama Awad, en pappa, som inte ansågs värd att få se sin lilla flicka växa upp. Dock så är det enbart Mikael Persbrandt som står i TV numera för att propagera för Unicef. Liza Marklunds moraliska värde är i botten och inte lär det bli bättre med nya boken.

All kredd för att Liza Marklund är avslöjad ska gå till Monica Antonsson, som inte har fått några riktigt stora utmärkelser för det. Men här kan ni köpa hennes bok Mia - Sanningen om Gömda.

5 kommentarer:

 1. Ja, Trixa kan trixa hon! Dessvärre är det alltför många människor, fullt upptagna av sina egna liv, som inte orkar eller är ens intresserade av vad som händer omkring dem.

  Det gjordes en undersökning om hur många av de som arbetar visste att de nu fick ett "jobbavdrag". Hahahha. Tre av tio personer VET INGENTING. Tänk nu också att dessa är röstberättigade. Hahahaha.

  Jaa, vi får nog skylla oss själva... det finns för mycket av allt och för lite av energi. Kanske borde någon rik jävel börja skänka Ginseng i mängder till svenska folket så att de orkar...tänka själva...

  SvaraRadera
 2. Ramona: Bra idé det där med Ginseng eller Johannesört brukar jag själv ta för att kunna gå ett varv till... hahaha eller ett glas vin är inte så dumt heller, men bara ett för annars snurrar det i huvudet på mig... mina indianska mayagener antagligen. För mina kusiner i Västerås har samma problem.

  Men för helsike här vilar inga döda troll (eller gör det har inte tittat under fötterna på länge) och femton gastar och en kista med rom är inte så dumt det heller som Povel och Martin skulle ha sagt... och kapten Träben och kapten Enbent och kapten Flerben.... och sjöng hej och hå...

  SvaraRadera
 3. äsch felstavat sjung hej och hå ska det vara och Martin (Ljung) lever, bara en sån sak...

  SvaraRadera
 4. AHR.. i all välmening, så hoppas jag att du ser vad det är du propagerar för.
  Just det som får svenskarna att inte orka.
  Jobba och sen hem för att hinka lite, fly vardagens stress med ett glas vin eller ett par öl.
  Det är ju precis så Eliten jobbar, omoraliska på tidningen och sen hem och fly sitt ansvar med att dricka bort ångesten/dåliga samvetet, för det illaskapade under dagen, med.. just ett glas vin eller två.

  SvaraRadera
 5. Anton; jag har under tjugo år druckit två öl på pub två gånger i veckan och det har ta mig f-n ännu inte blivit någon vana!
  / Alexis

  SvaraRadera