måndag 18 januari 2010

Johan af Donner låtsades dödssjuk

När Johan af Donner avslöjades av Röda korset försökte han smita ut bakvägen och ville att Röda korset skulle säga att han sade upp sig därför att de inte kom överens.

Detta var i samband med en TV-gala på TV4 och han skulle först vara sjukskriven. När sedan generalsekreterare Christer Zettergren ville prata med honom så påstod han att han hade leukemi och var dödssjuk, vilket var en lögn.

Nästa steg från Johan af Donners sida var att säga att om Röda korset gick vidare med detta om förskingringen, som gällde omkring en halv miljon, enligt honom. Så skulle han ta livet av sig.

Det höll tillbaka Röda korset, men de polisanmälde till slut hela affären. Och gick ut offentligt om detta med en pressrelease.

Johan af Donner levde lyxliv för pengarna och bodde bland annat på lyxhotell i Thailand för de pengar, som skulle ha gått till nödställda.

9 kommentarer:

 1. Men, vad är det för människa?
  Har verkligen inte någon, inte någon alls, under alla dessa år, misstänkt att det är nåt lurt med karln?

  Fejka cancer...TOO MUCH!

  SvaraRadera
 2. Äcklig typ! Översittare som tycker att han kan sno från fattiga.

  SvaraRadera
 3. Ja visst är det obegripligt. Han började med att förfalska betyg... men alltså det räcker långt med att vara trevlig och så där... men nu tänker jag skriva om karln hela vägen.

  Han påstod att han hade en fil kand i juridik och ekonomi vid Stockholms universitet, men det var också bluff:

  http://www.realtid.se/ArticlePages/200906/29/20090629161459_Realtid058/20090629161459_Realtid058.dbp.asp

  SvaraRadera
 4. Lena: Jodå Röda korset blev varnade för honom då när prinsessan Christina och Peter Örn skötte organisationen redan på 90-talet. Men det hördes ingenting utåt.

  http://www.realtid.se/ArticlePages/200906/28/20090628192802_Realtid336/20090628192802_Realtid336.dbp.asp

  SvaraRadera
 5. Människor som arbetade i Röda Korset visste, men ingen gjorde något?

  Det gör dom till i mina ögon medbrottslingar.

  Fega krakar som inte satte värde på det som andra med sitt hjärta och skattade pengar skänkte till sina medmänniskor.

  SvaraRadera
 6. lena: Ja nåt skumt är det eftersom de inte brydde sig om att de blev varnade. De borde ha utrett det redan då. Brevet är visserligen anonymt, men där står i klartext att han har förfalskat betyg och lurat arbetsgivare på pengar - plus att han är psykopat så att han inte bryr sig. Och att allt går att kontrollera med några telefonsamtal.

  SvaraRadera
 7. Jag läste i Svenska Dagbladet att Röda Korset nu har implementerat en Whistleblower policy. Det låter ju bra, synd bara att det är några decennier för sent.

  Märkligt att de som rekryterade honom inte checkade hans "meriter"?

  SvaraRadera
 8. Cuben: Mmm de gick väl på det snälla ansiktet och det trevliga leendet och när det där anonyma brevet dök upp så valde de väl att låta det passera... kolla det gör inte fina människor väl? Bara journalister.

  SvaraRadera
 9. http://www.dn.se/nyheter/sverige/atalad-for-forskingring-hjalper-hemlosa-1.1063718


  Nu kör han skenhelighetsracet.

  SvaraRadera