torsdag 21 januari 2010

En kommentar från Maria

Jag kopierar en kommentar från Monicas blogg http://monicaantonsson1.blogspot.com/2010/01/tito-beltran-oskyldigt-domd.html och publicerar den här för jag tyckte den var lite insiktsfull:

"Jag är övertygad om att Tito inte skulle ha blivit åtalad för våldtäkt av barnflickan om det inte hade varit för den lilla flickan. Tito blev friad för övergrepp på flickan, vilket pappan blev så upprörd över att han kontaktade Monica Dahlström Lannes som sedan drog i trådarna för att få Tito fälld.

Barnflickan ställde upp och vittnade för den lilla flickans skull. Fallet med den lilla flickan behandlades bakom stängda dörrar, så där är omständigheterna inte blottlagda. Vad som hände på hotellrummet i Skåne har det däremot skrivits spaltkilometer om. Tyvärr, för Titos och hans nya familjs skull, var det i lagens mening en våldtäkt som begicks.

I alla fall om det stämmer att det för våldtäkt räcker att könsorganen varit i kontakt. Detta informerade MDL barnflickan om, som då blev säker på att det hon varit med om kunde klassas som våldtäkt. Och jag tycker inte att barnflickan ska lastas för någonting.

Hon var uppväxt i en puritansk miljö, sexuellt oerfaren, och tackade ja till Titos erbjudan om massage, eftersom hon hade ryggsmärtor efter att ha tagit hand om barn hela dagen. Det finns inget som tyder på att hon ville ha sex och hon kan inte jämföras med tjejer på krogen som dricker champagne och låter sig uppvaktas.

Så tillitsfull och naiv kan man faktiskt vara även om man är 18 år (been there). Det är en sak att det inte längre finns teknisk bevisning, men det fanns en hel rad vittnen till det som inträffat. Så jag kan inte hålla med om att Tito är oskyldigt dömd, däremot kan jag hålla med om att det låg honom i fatet att han tydligen varit svår på damer, vilket var allmänt känt åtminstone av andra inom branschen.

Om detta kan det råda moralhysteri,och det var säkert ytterligare ett skäl för MDL att få Tito åtalad.

-Vi måste få stopp på honom, lär hon ha sagt, utan att ta hänsyn till att Tito vid det laget var omgift och levde i ett som jag tror lyckligt äktenskap utan att vara otrogen mot sin nya fru. Tito har alltså fått betala för gamla synder, vilket är tråkigt för honom och hans nya familj. Framför allt är det tråkigt om hans karriär som sångare skulle vara över i om med domen, men det återstår att se. En fängelsedom kan vara socialt förödande, men måste inte vara det, och 2,5 år är trots allt ingen evighet."

PS. Här kan ni läsa vad fru Beltran säger om den här tiden. Och att ifall de inte får resning i HD så går de vidare till Europadomstolen. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar