tisdag 19 januari 2010

Maria Schottenius och Noomi Rapace

De båda satt tillsammans i TV4:s morgonprogram alldeles nyss. Noomi Rapace är nominerad till DN:s kulturpris och nu var kulturchefen Maria Schottenius ute på propagandauppdrag för att upphöja priset till något extra fint. Och Noomi Rapace fick berätta hur det var att vara skådespelare.

Journalistvärlden krymper. Detta inslag var en ren marknadsföring av DN och detta kulturpris, som har funnits sedan 2007, men tydligen inte har fått den uppmärksamhet, som det förtjänar tidigare.

Nu har antagligen chefredaktören, ansvarige utgivaren och VD:n Gunilla Herlitz skickat iväg kulturchefen på detta PR-uppdrag till TV4. Och denna kanal ställer villigt upp på ett inslag, som tyvärr inte innehöll någonting alls av vikt.

Frågorna var så lama från programledarna att Maria Schottenius gick in på sitt stormammavis och tog över programmet en stund. Men det blev inte bättre för det.

Den 10 februari lär det vara klart vem som får priset på 50 000 kronor och en staty av Eva Lange, som ser ut som om den föreställer en pelare från ett grekiskt tempel.

Minst 500 000 borde väl priset vara på, för att det skulle vara värt något och ha en smula tyngd. Men Sveriges största morgontidning har väl inte råd med mer.

Hade DN betalat för att få sitta där en stund i TV4? Man undrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar