söndag 1 juni 2014

Terror från islamist dödade judar i Bryssel

UPPDATERAT
En 29-årig man Medhi Nemmouche har anhållits misstänkt för att ha dödat judar i Bryssel. Han är fransk medborgare och har tillbringat en tid i Syrien 2013 och hade sedan återkommit till Frankrike. Han hade en revolver och en kalasjnikov i sin ägo av samma sort som användes vid dödandet av fyra personer förra lördagen i Bryssel. Detta var vid det judiska muséet i Bryssel.

Omkring 30-40 procent av befolkningen i Marseille är troende muslimer och staden betecknas ibland som den farligaste i Europa med störst antal radikala extremister. Mannen anhölls i Marseille. Här är en lista över muslimer i Europas städer. 
20:57
Här är en bild på den misstänkte. Han är känd av polisen sedan tidigare och ska ha erkänt morden i en video. Han har avtjänat straff för rån.
2.6.2014
Han begav sig efter ett fängelsestraff till Syrien i december 2012. På vägen passerade han genom Belgien, Turkiet och Libanon. Han stannade mer än ett år i Syrien och återvände i mars 2014. Han reste genom Turkiet igen och passerade Tyskland och då underrättades de franska myndigheterna. Men ingenting mer hände.

Han levde sedan i Belgien och uppehöll sig i Bryssel, där han hade personer som hjälpte honom. De förhörs nu. Han framställde en video sedan kameran han hade för att filma attentatet i Bryssel inte hade fungerat. Han hade skrivit namnet i videon på den mest radikala gruppen i Syrien, som vill ha en islamsk stat i Irak och Mellanöstern, och också "Allah är stor". 
3.6.2014
Det är den 18 mars 2014 han passerar passkontrollen i Frankfurt i Tyskland och då han uppmärksammas igen av myndigheterna i Europa. Han har innan dess lämnat Istanbul i Turkiet den 21 februari 2014 för att resa till Malaysia, där han stannar en månad och gör korta utflykter till Singapore och Bangkok. Terrornätet är uppenbarligen både asiatiskt, arabiskt och europeiskt. Islam är Malaysias statsreligion fast bara omkring hälften av befolkningen är muslimer.

PS. Jag är varken sd-are eller kommunist (har blivit anklagad för att vara både-och). Det här är en politiskt oberoende blogg. Jag företräder den ståndpunkt man kan ha som journalist, att berätta om det jag tycker är intressant. Detta för att eventuellt upptäcka något mönster i vart världen är på väg. DS.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar