onsdag 18 juni 2014

Politiken en förbannad lekstugaNär en kvinnlig sd:are ställer sig i talarstolen och säger att konstnärer borde sättas i fängelse då har vi backat bra långt bakåt i tiden. Det var Margareta Larsson (sd) som sade detta i går, och hon stod inte i vilken talarstol som helst, utan i riksdagen. Aftonbladet säger att det är Hitlertysklands konstsyn. Ja eller Sovjets för där skulle det bara vara stiliserade arbetare på bild. Eller små gulliga kommunistiska barn. Detta var den offentliga propagandan.

Den här gången trodde sd:aren väl att hon var feministisk kanske. Eller att hon gjorde som muslimerna. Tog avstånd från att kvinnors kön eller att ens människor skildras. Så hon ville skydda kvinnorna. Och barnen. Konstnären hon vänder sig mot är Carolina Falkholt, som har målat en kvinna i en skola. Detta blir "ofredande av minderårig".

Jag trodde det var en riktigt gräslig målning när jag först hörde talas om den. Något i stil med de fula från min ungdom som till exempel John E Franzéns Hells Angels of California. Den hängde då på Moderna muséet. Riktigt äcklig tavla. Men det här är psykedeliskt inflätade och i klara färger målade sjok av blomster och blad. Påminner om tygerna jag köpte på Åhléns på 1970-talet. Om inte någon hade sagt att det var en intim skildring av en kvinna hade jag knappt sett det. Men den målningen måste nu gömmas bakom en vägg. 

Ja måla lite stiliserade gulliga, lyckliga barn framför då. Så blir kanske alla nöjda. Till och med sd. Ljug med konsten. För sjutton. Våra barn behöver absolut mer propaganda. Och den ska gå ut på att vi redan lever i det bästa landet i världen. Och har den bästa skolan. Naturligtvis. Sic! Vänstern styr i Nyköping (s+v+mp). Förvirringen är total.

3 kommentarer:

 1. Det som är det märkligaste är att det hela talas om att kvinnor objektifieras etc. o så målar en feministisk konstnär detta i en skola?! Ärligt talat, vad hade hänt om en manlig icke uttalat feministisk konstnär målat detta? Eller om eleverna själva hade målat detta?

  Hela samhället håller på att spåra ur fullständigt i politisk korrekthet och åsiktsmonopol.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det allra knäppaste är att inte en enda elev har ännu sett detta verk irl för skolan öppnar inte förrän i höst. Den sitter ny bakom en väggfast skärm i Nyköpings nya högstadieskola. http://www.webbkameror.se/byggkameror/nykoping/nykoping_1_640.php

   Radera
  2. Visste politikerna inte vad det var för en konstnär man bjöd in? Om man inte visste det borde man kanske tagit reda på det innan man kastar ut 40.000 för en "grafittimålning". Eller så visste man det men det blev visst lite för politiskt inkorrekt i sin politiska korrekthet.

   Ursäkta mitt ordval, men vilka jävla stolpskott det finns!

   Radera