fredag 13 juni 2014

Förbjud studentflaken!

Det tycker jag nu när det har hänt ett tiotal olyckor och en ung man drunknade när han och kompisarna gick av flaket för att bada. Sådant här hände aldrig förr i tiden, men nu ses det som en mänsklig rättighet att varenda kotte, som har gått ut skolan ska åka flak och gärna i höggradigt berusat tillstånd.

Polisen ska nu utreda om detta ska förbjudas. Jo gör det Rikspolisstyrelsen. Inte ska människor behöva riskera livet när de äntligen har lyckats ta sig igenom skolan. Själv åkte jag gammal hederlig folkabuss år 1964, vilken ni kan se på bilden nedan. Och ingen var berusad då naturligtvis. Det var jag och släkten som åkte hela vägen hem från Lärarhögskolans övningsskola till förorten Björkhagen. Minns inte ens att jag drack något den dagen, jo ett glas champagne skulle jag tro att mamma bjöd på. Då var det tio procent av eleverna som gick så länge i skolan att de tog studenten.

Men numera ska hela klasser stå och trängas på flaken och det kostar skjortan dessutom. De ramlar av och blir överkörda eller slår huvudet i något betongfundament eller voltar ned i gatan. Förbjud flaken! Låt föräldrar och släkt ta hand om barnen också denna dag. Kompisarna kan de supa med på andra tider och inte i trafiken eller som badande. En människa som drunknar skriker ofta inte, utan sjunker bara, precis som den här studenten gjorde vid Villa Källhagen på Djurgården.
Min gammelfaster Ina Nordgren och jag i maj 1964

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar