fredag 1 november 2013

Marina Johanssons fall får resning i HD

Utmärkt tycker jag att hennes mördare inte ska komma undan, trots att denne är frikänd i två rättsliga instanser. Det fanns inte tillräckliga bevis tidigare, men sedan hennes kropp har hittats så blir det nu en ny rättegång.

Tidigare gick det inte ens att bevisa att hon var död, men sedan kroppen hittats så ska tidigare sambon nu gripas och häktas. De som flyttade in i hennes hus utanför Spekeröd hittade en stor blodpöl på madrassen i Marina Johanssons säng. Varför hade inte polisen gjort det? Det var heller inte polisen som hittade kroppen utan frivilliga från Missing People.

Obduktionens visade att hon hade skjutits i huvudet på nära håll och ett kulhål hittades i väggen hemma hos henne.

Här har jag tidigare skrivit om Marina Johansson och hennes fall.

1 kommentar:

  1. Det är väl svårt att undgå tanken på att detta beskriver kvaliteten på vår poliskår. Frivilliga hittar snabbt den saknade kroppen. Nya husägarna hittar snabbt en blodig säng. Är detta Grönköping?

    Borde man kanske lägga ner poliskåren helt och hållet och istället göra all brottsbekämpning på frivillighetsbasis? Lönsamt angiveri och frivilligkårer som snabbt identifierar problemen i samhället och lämnar in dem till juridiken. Smakar onekligen 30-tal, men skulle förmodligen bli effektivare än det som nu råder.

    SvaraRadera