lördag 9 november 2013

Rör inte min hora

Är en märklig kampanj i Frankrike där man alltid tycker att kärleken har sin egen stad - Paris. Det var 343 svin till män - jo de kallar sig själva så - som startade denna kampanj (fast så många är de inte än) för att få ha kvar sina prostituerade.

Själva säger "svinen" att de inte försvarar prostitutionen utan friheten. Ja det går väl hem hos en del i Frankrike, frihetens själva hemland. La liberté! Och att kvinnor naturligtvis vill tjäna pengar på sina kroppar ingår i tron på frihet.

Det dessa män inte begriper är att kroppen är något annat än vilken ägodel som helst. Det är ett välkänt faktum att kvinnor som blir våldtagna ofta befinner sig utanför sin kropp. Så beskriver de det. Själen ska inte förstöras samtidigt med kroppen. Och ingen kvinna som säljer sig själv mår bra i längden. Men män vill ofta intala sig själva att kvinnorna tycker om att vara med dem. En mycket egoistisk och inskränkt syn.

I slutet på november ska en sexköpslag diskuteras i franska parlamentet och den är inspirerad av den svenska lagen. Män har invändningar som att det blir ännu värre med förbud för då blir de prostituerade ännu mer något som de måste köpa. Män i Frankrike är således styrda av sina instinkter precis som hundar. De kan inte annat än följa hormonernas påbud. Detta är kvalificerat nonsens. En människa är en människa och inte en hund. Alltid i dessa sammanhang är det makten över en annan människa det handlar om och inte något oemotståndligt behov.

Själv tänker jag på Eva-Marree Smith Kullander, som mördades med otaliga knivhugg av sin tidigare misshandlande make. Hon ansågs inte kunna ha hand om sina barn för att hon prostituerade sig. Fadern hade vårdnaden om dem istället. Hon kunde bara träffa dem med honom närvarande. Han tog tillfället och mördade henne. Nu har han dömts till arton år i fängelse för detta. Jag ser dessa båda personer som ett uttryck för att mänskligheten ibland inte har kommit så långt. 

Själv ansåg Petite Jasmine alias Kullander att det var hennes rättighet att vara "sexarbetare". Och hon var med i ett sexualpolitiskt nätverk genom centerpartiet. Enligt socialen var hennes beteende självskadande och visst hade de rätt i det. Hon sökte sig uppenbarligen till sådana män som såg ned på henne och utnyttjade henne. Och hennes mördare Joel Kirungi Kabagambe är en våldsam man, som tidigare är dömd för våldsbrott. Sådan är de prostituerades miljö. Inte något att längta efter. Varken för torskar eller gatflickor.3 kommentarer:

 1. Ja herregud du har noll koll och noll kunskap angående den frivilliga prostitutionen. Prata med sexarbetare som säljer sex frivilligt innan du kommer med dina påståenden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar att det är flickor/kvinnor eller pojkar/män som förtrycker sig själva så gott det går därför att de har blivit förtryckta som flickor/pojkar och för att detta är det enda de känner till och upprepar mönstren. Den lycklige prostituerade är en myt. I det livet ingår droger och annat. Ditt nedlåtande sätt att uttrycka det du säger berättar om detta.

   Radera
 2. Här kan du Angelica läsa om hur trist det är att förtrycka sig själv:

  http://www.dn.se/sthlm/sexkoparna-kommer-fram-nar-han-tigger/

  SvaraRadera