lördag 23 november 2013

Fångna av 67-åringar från Tanzania och Indien

Fallet med de kvinnor som hölls fångna och som slavar i ett hus i London visar hur illa det kan gå när alla band saknas till samhället runt omkring. Den yngsta kvinnan är född in i huset för 30 år sedan och har aldrig bott någon annanstans, har inga id-kort och har inte gått i skolan.

I över 30 år har dess tre kvinnor hållits hjärntvättade och "omhändertagna" av det äldre paret i huset, som kom från Tanzania respektive Indien på 60-talet. Paret är båda 67 år gamla.

De fångna var en malaysiska och en irländska som båda är äldre, 69 respektive 57 år gamla, som har varit inlåsta utan bojor, frivilligt till synes, men misshandlade. Alla delade från början en vänsterpolitisk syn och levde därför i ett kollektiv. Det var 57-åringen som lyckades ringa till Freedom Charity och med hjälp av hemliga samtal fick organisationen så småningom veta adressen där de bodde och kunde befria de tre kvinnorna. 

Det här är det värsta fallet som har funnits i Storbritannien. Paret är nu släppta mot borgen. Slaveri finns i hela världen fortfarande - också i Sverige. Här har jag tidigare skrivit om detta.
26.11.2013
Paret i London dyrkade Mao i Kina och mannen (som har visat sig vara 73 år) var med i kommunistpartiet i England tills det splittrades. Han grundade den sektliknande gruppen och de trodde att Röda armén skulle komma och befria den den av London där de bodde. Det verkar som om 30-åringens mamma har dött av ett mystiskt fall ut genom ett fönster år 1997. Värre än någon roman. Verkligheten överträffar ofta den fantasi människor kan utveckla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar