måndag 25 november 2013

Gladnyheter om jobb till invandrare

Av Sveriges befolkning är 15 procent födda utomlands. Av dessa är 40 procent arbetslösa (av alla arbetslösa) och de utgör 64 procent av de arbetande i Sverige (fast av de utrikes födda). Det är siffror som dök upp nu när det visade sig att de flesta som har fått jobb sedan år 2006 är invandrare.

Sju av tio jobb går till invandrare, vilket beror av att det är de som är arbetslösa. Vi andra inrikes födda jobbar redan så mycket det går. Sysselsättningsgraden går inte att öka mer hos oss. I Sverige bor omkring 9,5 miljoner människor. Invandrarna är således omkring 1,4 miljoner. De arbetslösa i gruppen arbetslösa är 40 procent utrikesfödda dvs omkring 149 000. Av alla arbetslösa som är kring 374 000.

De invandrade utgör i sin tur 64 procent av de arbetande i Sverige (av de utrikes födda). Alltså jobbar ungefär 700 000 (eller 760 000 enligt SCB). I Sverige arbetar omkring 50 procent av befolkningen. Således kring 4,7 miljoner i runda tal. Bland invandrarna (de utrikes födda) är det då omkring en halv miljon människor som inte arbetar och inte är arbetslösa.

Vad gör dessa? Hur överlever de? De är uppenbarligen försörjda av oss andra på något sätt. Om det är så kostar dessa oss andra kring 50 miljarder per år. Räknat på att var och en behöver omkring 10 000 kronor per månad för att överleva. Vår hela BNP uppgår till 3 550 miljarder per år. Inte så dyrt således? 50 miljarder skulle räcka till att skapa New York i Sydafrika. 50 miljarder är vad pensionärernas köpkraft minskar med under åren 2010-2018. 50 miljarder är vad det skadliga supandet kostar oss per år. 

Visst har vi råd. Vi är rika. Hur många invandrare har vi råd att ta in? Jo minst så många som vi gör nu från Syrien. Åtminstone denna grupp som är rik. De som har råd att fly till Sverige illegalt. Det är en cynisk ekonomisk uträkning från regeringens sida. Också med denna gladnyhet att det är invandrarna som får jobben. 

1 kommentar:

  1. Av de 600.000 utlandsfödda som enligt Ullenhag går till jobbet varje dag (och han därigenom vill få oss att tro att 600.000 jobbar heltid för att berika svenskarna) räknas alla som jobbar mer än 1!! timme i veckan, alla sysselsatta med div terapiarbeten, instegsjobbande plus alla de som jobbar för att ge andra invandrare (1,5 milj) service av olika slag, t ex tolkar invandringsmottagare social personal, lärare mm. Så kanske det inte bara är plus i statsfinanserna utan även vi pensionärer måste vara med o betala lite?
    Göran Hägglund sa i en partiledardebatt: "600.000 utlandsfödda släpar sig till jobbet varje dag för att bidra..." Märkligt att han anser att invandrare måste släpa sig till jobbet?
    /Pops

    SvaraRadera