torsdag 7 november 2013

Swedbank hyste spelmissbrukare

Det är inte så märkligt att det finns bovar också på banken. Det upptäckte till slut en pensionär efter att hans pengar hade försvunnit. Det var Fredrik 36 år, som var besatt av pengar till den grad att han spelade bort dem.

Han spelade för hela 170 miljoner kronor innan denne pensionär upptäckte vad som hade hänt. Då hade nästan 12 miljoner försvunnit från bankens konton och 86 kunder var drabbade i Danderyd och på Lidingö.

Tre år kunde han hålla på med sitt spelande, varav ett år med bankens pengar, tack vare att han var så trevlig och att kunderna gillade honom och betalade för hans tjänster. Plus att han valde att ta från konton som inte kontrollerades så ofta. Swedbank borde ha ändrat kontrollerna själva sedan dess.

Fredrik spelade också bort ett arv på fyra miljoner kronor utan att familjen anade något. Det var pengar hans fru hade fått i arv. Detta började år 2008 och när pengarna var slut började han ta från kunderna i banken.

Han är nu dömd till tre års fängelse för grovt bedrägeri, men har överklagat till hovrätten. Han hoppas på lägre straff och vård för sitt spelberoende. Kunderna trodde aldrig att någon på banken skulle stjäla deras pengar, men banken borde ha misstänkt detta. Fredrik är också dömd att betala tillbaka pengarna till banken. Han är fortfarande gift med sin fru. Tyvärr har han också barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar