söndag 10 november 2013

Höj skatterna!

UPPDATERAT
Ja naturligtvis är det fackliga tankesmedjan Kataklys idé. I en vänstervriden värld kan ingen få behålla sina inkomster, varken löntagare eller pensionärer. Beskatta! Jag känner mig ibland som de fattiga i Robin Hoods värld där sheriffen alltid snor åt sig den sista kronan. 

Minst 51 procent av BNP måste vi betala i skatt enligt tankesmedjan. Så ju fler olyckor, mord och annat elände som inträffar desto mer skatt ska vi betala. Vilket tankesätt! För så var det ju på statsminister Göran Perssons tid. Jaha och då är det totalt bortglömt att han "lånade" kring 258 miljarder från pensionsfonderna, som han lovade att betala tillbaka. Men det skedde aldrig. Socialdemokraterna stal helt enkelt dessa pengar.

Kataklys är ett fackligt idéinstitut och det märks på tänkesättet. Vi ska låna upp till 100 miljarder om året i minst 20 år för att "investera". Förmodligen betyder det för att importera en större befolkning. Det kostar. De vill ha en "medborgaravgift" på 1 500 kronor per månad, för alla deltar i samhället. Vad är detta om inte en skatt till. Ska betalas av alla över 18 år. I praktiken ska studiebidragen tas bort då för det motsvarar den summan och lite till. Och så lite punktskatter för miljö och klimat med 20 miljarders höjning till att börja med. 

Alla ska betala 25 procent i moms så fort de köper något. Således en skatt till. För dessa pengar ska 110 000 till anställas inom "välfärden"(sic!). Så vi ska få fler byråkrater i f-kassan, på arbetsförmedlingen och lite varstans i samhället. Räcker det inte som det är? Huvudmotiven för Kataklys är att häva utanförskapet. Ja det är lätt ordnat, sluta att ta hit människor som alltid lever av "välfärden" och inte blir integrerade. Sedan vill de också "hejda klimatförändringarna och säkra livsbetingelserna på jorden för kommande generationer". Storslaget minsann. Ja det gör man alldeles säkert genom höjda skatter i lilla landet Sverige. Hur dumma tror de vi är?

En garantinivå ska finnas för pensioner och studiemedel på 12 000 kronor i månaden. Allt bekostas av lån och dessa betalas någon gång i framtiden då om 20 år eller så eller när Sverige brakar ihop precis som länderna söderut: Grekland, Italien, Spanien och Portugal. Låna på bara, våra barnbarn och barnbarnsbarn betalar! Ifall det inte handlar återigen om att konfiskera medborgarnas sparade pengar! Undrar när vänstern ska lära sig att en lånad krona plus en lånad krona blir två lånade kronor och inte noll. 
17:44
Intressant säger tidigare socialdemokratiske finansministern Kjell-Olof Feldt, men egentligen verkar han inte tycka detta. Bara att vi måste göra om skattesystemet nu igen. Lätt för honom att säga som rimligen slipper leva med detta (han är sjuk och över 80 år). Jag minns när han var med om att baxa löntagarfonder i hamn. Han trodde inte själv på dem, men gick med på LO:s krav. Inte lätt att vara socialdemokrat. Han klottrade detta under debatten om dessa fonder i riksdagen:

Löntagarfonder är  ett jävla skit
Men nu har vi baxat dem ända hit
Sen ska de fyllas med varenda pamp
som stött oss så starkt i våran kamp
Nu behöver vi inte gå flera ronder
förrän hela Sverige är fullt av fonder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar