tisdag 5 november 2013

Attackera inte makthavare!

UPPDATERAT
Inte fysiskt. Det är så dumt. Gör inte som den äldre kvinnan60 år och boende i Johanneshov, gjorde i dag. Kasta inte tårtor eller något annat på makthavare som partiledaren Jimmie Åkesson. Det klassas som ofredande. Dock är det idiotiskt att slänga saker på makthavare som man inte gillar. De får då sympati och empati av människor.

Och syftet med kastandet är borta. Istället tycker fler att sd är ett bra parti med en bra partiledare. Och säkerligen går en del och röstar på dem för att visa att de inte själva är sådana idioter så att de står där och stör ett demokratiskt valt parti. Eller fysiskt attackerar dem.

Jimmie Åkesson är i gott sällskap. Både kungen, Pagrotsky (s) och Ringholm (s) har fått tårtor kastade på sig. Men som sagt det gynnar ingen. 
6.11.2013
Och för en gångs skull är Åsa Linderborg ense med mig. Så bra! Men hon har fel om Voltaire. Det var inte han som sade de bevingade orden: "Jag håller inte med om vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rätt att säga det." Det var Evelyn Beatrice Hall, författare som sade detta. Hon levde mellan åren 1868-1919.

Det är också bra att alla politiska partiledare och andra politiker plus ledarskribenter verkar tycka att det är så att så här ska det inte gå till. Inte våld mot partiledare. Kanske beroende av att vi ganska nyligen fick en utrikesminister mördad. Äntligen rättning mot yttersta vänstern. Det är skillnad mot när yttrandefriheten skulle försvaras med anledning av Muhammedteckningarna. Det vågade ingen göra. Så Vilks fick ta smällen själv.
12:44
Och här berättar kvinnan att hon hatar rasister och fascism och att hon är uppvuxen med att höra om detta. Ja kära nån inte försvinner dessa tankevärldar för att någon tar till våld. Lika lite som kommunism.

Hon har postadress Johanneshov i Stockholm. Den postadressen är jag uppvuxen med. Den rör de södra förorterna till exempel Björkhagen, Hammarbyhöjden och Kärrtorp. De var socialdemokraternas fästen då på 50-talet när hon föddes. Och tydligen har hon hört om andra världskriget, men inte fattat att Sovjet också var en diktatur, som tog död på miljoner människor. Hat kommer man inte så långt med utan det gäller att låta allt försvinna av sig självt. Tyvärr kan ingen av oss ändra en annan människa. Utan bara oss själva.
15:25
Här träder Irene Matkowitzc 60 år och judinna fram fast hon inte vill stå i fokus. Bara i båda kvällstidningarna då. Hon hade med sig en artikel av Henrik Arnstad där han drog paralleller mellan sd och fascismen för att vara på den säkra sidan när hon kastade sin tårta på Jimmie Åkesson.

Hon tycker att vi ska värna om yttrandefriheten, men hon tycker att hon har rätt att angripa offentliga personer som står för fascism. Och hon har sett hur detta sprider sig över Europa. Som tur är så håller inte medierna med henne. Det går inte att ge sig på partiledare hur som helst. Hon bor på Eslövsvägen i Björkhagen. Själv är jag uppvuxen på Höganäsvägen i Björkhagen. Här finns hon på nätet. Hon har även gjort andra aktioner, men vad vill hon inte berätta.
17:58
Jag måste säga att jag skäms över denna kvinna, som är nästan lika gammal som jag och som bor där jag växte upp (bara på andra sidan T-banan) och som ändå inte har begripit något om livet. Hon är naturligtvis skadad, sårad och mår dåligt precis som alla gör som bär sig konstigt åt, men vid denna ålder borde hon ha kunnat begripa åtminstone demokratins regler. Världen blir aldrig bättre om vi inte börjar med oss själva.
7.11.2013
Jag hade en signatur whitelady som brukade kommentera hos mig. Eftersom Irene Matkowitzc hade beställt en vit prinsesstårta (eller den tårta som kallas för white lady) och hade denna white lady-signatur ovanpå den antar jag att det är samma dam. Hon mår inte bra utan har gått in i offerrollen med hull och hår. Inte nyttigt.

4 kommentarer:

 1. Inte för att det är så viktigt, men jag lade märke till det redan när jag läste Åsa Linderborgs artikel första gången. Hon skrev faktiskt felaktigt inom parentes angående det där citatet som brukar hänvisas till Voltaire.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo hon uppdaterade det så. I den första versionen stod det inte så. Inte så viktigt heller. Eller?

   Radera
 2. sven wollter växte ju inte heller ifrån det där..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommunismen var ett slags frälsningslära då på 60-70-talet och det växer människor naturligtvis inte ifrån för det innefattade hela deras omgivning med vänner och annat. Och den är ju så fin den där läran. Människor brukade säga då att det lät nog bra, men människan var inte mogen för detta. Sant.

   Alla kommunister som jag kände då och känner nu har utvecklats till att bli makthavare, kändisar och rika förstås. För de var ju förfördelade som unga. Sådan är mera människans natur. Och dessa känner igen sig i hela världens förfördelade för det var en världsreligion. Hela världen skulle bli likadan som dom. Helt vansinnigt som vanligt när det handlar om religioner.

   Radera