tisdag 19 november 2013

Vänsterextremister gripna

UPPDATERAT
Ett antal våldsverkare från Revolutionära Fronten greps i morse i ett ingripande från polisen i Mälardalen. Denna organisation är kriminell, men polisen har tidigare inte lyckats binda enskilda till brott. Nu slog polisen till på ett tiotal platser samtidigt.

Vänsterpartiet och Revolutionära Fronten har gått i demonstrationer gemensamt i höstas. Extremorganisationen ägnar sig åt att slå sönder motståndares lägenheter och också skada personer de  träffar på. Här är deras sida på Facebook.

De ser världen i svart-vitt som alla extremister och anser att alla som inte är med dem är deras fiender. De kämpar brett mot samhället och gillar inte polisen, kapitalisterna eller överklassen. 

Jag har länge sagt att dessa ytterligheter till höger och vänster kan ta varandra i hand. Politiken kan ses som en cirkel, där de ljusskyggaste möts längst bak i kulisserna. Men vänsterextrema är ofta mer välanpassade än högerextrema och har politiskt skolade föräldrar bakom sig. Därför har samhället varit mer förlåtande mot dessa "pojkstreck" som de genomför.

Vänsterextrema står för ungefär hälften av de politiska brotten i Sverige. Det finns cirka hundra brottsaktiva vänsterextremister.
20.11.2013
Åtta personer sitter nu anhållna efter gårdagens gripanden.
Här misshandlas en slovensk man som var här för att arbeta. Han begrep inte varför han blev misshandlad.

6 kommentarer:

 1. Dags att terrorstämpla dessa organisationer.

  SvaraRadera
 2. Lika illa som högerpacket som håller på.

  SvaraRadera
 3. Vänsterextremisterna kallades av svenska journalister och svenska politiker länge för "aktivister" och sågs som några som visserligen använde mindre bra metoder i sin kamp mot högern men som ändå hade ett gott syfte med sin verksamhet.
  Vi får bara hoppas att svenska media till slut inser att det inte är lönt att gulla med vänsterns våldsverkare. De är precis lika intresserade av ett lugnt samtal med oliktänkande som vilka extremister som helst.

  Som finländare undrar jag hur kan det komma sig att just Sverige blivit ett paradis för diverse extremister av olika kulörer? Hur kan det komma sig att Sverige upplever gängkrig med skottlossningar var och varannan dag?

  Arma land. Vad har ni ställt till med?
  Lasse O

  SvaraRadera
 4. @ Lasse O

  Jag instämmer helt och som finländare själv har jag också gjort samma observation som du: Sverige låter sig domineras av extremister.

  Probelemt med media i Sverige är dock att en stor del av journalisterna sympatiserar med vissa extremister (vänster) bortförklarar andra (isalmister) medan de tillskriver alla illdåd en tredje grupp extremister (höger).

  Svenska lagar efterlevs inte alltid särskilt noga av samtliga grupper eftersom det verkar finnas en osynlig "opt-out" klausul, dvs. med hänsvisning till sin härkomst kan man deklarera att man inte tänker rätta sig efter samhällets spelregler. Samhällets reaktion är då att sopa problemet under mattan - tills det exploderar, som t.ex. i form av gäng-okulturen i Södertälje.

  Men ytterst är det svenskarna själva som blivit sådana mähän att de inte står upp för sitt många gånger fantastiskt fina samhälle, utan låter det helt enkelt gå under.Hellre låta samhället förtvina än att bli stämplad som något fult av extremisterna som sätter tonen i media.

  Mitt mest uppmuntrande framtidsscenario är att integrerade invandrare med skinn på näsan som upplevt Sveriges fina sidor en vacker dag tar bladet ur munnen och stoppar söndertrasandet av samhället.

  //Rick

  SvaraRadera
 5. Kan inte Sverige ställas under finsk tvångsförvaltning? Jag tycker det vore alldeles utmärkt. Och dessutom rättvist! Sverige höll Finland som "lydstat" under åtskilliga århundraden. Nu kan vi vända på kuttingen! Då kanske det kunde bli ordning och reda i detta trasiga land. (Jag skämtar inte!)

  Loffe

  SvaraRadera