onsdag 20 november 2013

Bara att betala

Bensinstationerna i Solna, Statoil, och Statoil i Nacka har inte en chans mot DO och stämningen de nu har råkat ut för. Det är bara att le och betala. 

Det är helt enkelt en bra inkomst för alla som vill tjäna lite pengar. Ta på er de traditionella romska kläderna och låt en reporter följa upp en halvtimme senare. Om det visar sig att bensinstationen har bilar att hyra ut då, men inte en halvtimme innan, så är det ett solklart fall för DO.

Inkomsten av detta besök kan bli 40-60 000 kronor. Naturligtvis är det rätt! Det romska folket - zigenare är egentligen ett bättre ord för det betecknar alla, inte bara romer, men det ordet är tabu i Sverige - dessa människor ska inte diskrimineras längre som det har gjorts i 500 år. Visserligen fanns det knappt några romer här för 500 år sedan eftersom inte ens katoliker eller judar fick ta sig hit. Men ändå!

Romer har blivit Sveriges etniskt mest ompysslade folkgrupp. Vi välkomnar alla från Östeuropa hit - inte fastställt hur många som bor där, men åtminstone ett par miljoner. Ni behöver inte tigga på gatorna längre! Gå bara in i en svensk affär med romska traditionella kläder alla kvinnor och se till att bli illa behandlade. Förtjänsten kan bli stor. Staten fixar detta! Alldeles utmärkt.

Här är exempel på romer som fått skadestånd i butik. hotell i Eskilstuna, men i Knäred fick de backning på campingen. Men det var ju män. De polisanmälde men fick böta istället. De kom aldrig till rättegången. 

Romska kvinnor står för sju av tio anmälningar till DO. När finska romska kvinnor väl har tagit på sin den traditionella klädseln är det en mycket stor skam att ändra sig. Man drar skam över de äldre. Romer är en egen nation, men finns i många länder. De har egen flagga och nationaldag. Dock tillhör de olika stammar. De största stammarna i världen är Khelderas, Lovari och Sinti, men det finns hundratals understammar. Romer tycker att alla andra är gajo eller gadjo, vilket är nedsättande och betyder smutsig eller oberörbar. Som i kastväsendet i Indien. Deras historia sträcker sig tusen år tillbaka och det var muslimsk expansion som skapade folkslaget. De ville inte styras av muslimer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar