torsdag 31 oktober 2013

Svenske imamen Haytham Rahmeh smugglar vapen

UPPDATERAT
Han är från Sverige, svensk medborgare, och ägnar sig åt att smuggla vapen in i Syrien till oppositionen. Enligt rådande doktrin så borde detta vara bra. Tänk att hjälpa syrierna. Det måste vara det heligaste och bästa som kan göras, men så rapporteras det inte riktigt i medierna.

Han har smugglat stora mängder vapen sedan ett och ett halvt år. Haytham Rahmeh var under flera år huvudimam vid Stockholms moské på Medborgarplatsen och han har också varit ordförande i en europeisk organisation för imamer. Han är ursprungligen från Syrien och vill naturligtvis att hans land ska bli islamsk republik.

Imamen är den som organiserar affärerna och de finansieras genom Commission for Civilians Protection, som har lagt upp hundratals klipp med rebeller på sin youtube-kanal. Framför allt från Libyen kommer vapnen men också från tex Bosnien. De fraktas till Turkiet och körs över gränsen till Syrien där rebellerna finns.

Vapensmuggling till Syrien är ett brott mot krigsmateriellagen och kan ge upp till fyra års fängelse. Här ses han i moskén vid Medborgarplatsen där han leder fredagsbön. Förr i tiden skulle detta ha rapporterats i medierna som att denne syrier gör något storartat när han förser de krigande revolutionärerna med vapen för att strida mot fascisten vid makten. Tiderna har förändrats.

Statsminister Fredrik Reinfeldt har själv besökt denna moské i Stockholm för att gjuta olja på vågorna när Muhammedkarikatyrerna var på tapeten. Men det var länge sedan. Hela sex år. Här ses Mona Sahlin och Lena Hjelm-Wallén prata med Mahmoud Aldebe tidigare centerpartiet och islamist. Men det verkar också så länge sedan. Som i ett tidigare politiskt liv.
16:14
Tittar just på Memphis Belle på TV. Om andra världskriget. Inget har hänt sedan dess. Mänskligheten måste kriga för att knäppisar intalar dom att det är Gud och Allah som bestämmer. Eller guden Hitler och Muhammed som förmedlar Guds och Allahs insikt. Man kan bli med grönhåriga negerbarn för mindre. Som min mamma brukade säga.
1.11.2013
Aftonbladet ursäktar dock imamen med att han är inte extrem utan vill bara "försvara sitt folk" och dessutom var det hans hemstad Homs som attackerades. Så nu börjar det likna revolution. Åtminstone för Aftonbladet.
13:10
Justitieminister Beatrice Ask kräver nu att polisen utreder vad som har hänt i smugglingsfallet. Bra äntligen någon som reagerar! Imamen är fortfarande skriven i Sverige i Solna även om han verkar hålla sig undan medierna eller kanske inte ens befinner sig i landet. Han är väl fullt upptagen med att ordna till sina milistrupper.

2 kommentarer:

  1. Allt görs ju i Allahs namn - så konstigt att det då kan kritiseras!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allah och Gud är något som ingår i människans kapacitet att hitta på därför att vi är andliga varelser. Som bilden ovan visar ingås ibland en ohelig allians mellan politik och religion och då blir allt förvandlat till mänsklig makt. Att vara andlig är att stå frågande inför det mystiska i livet och något personligt. Ingen präst ingår i det andliga och inte heller en imam. Vi som mänsklighet behöver gå förbi religionerna.

      Radera