torsdag 7 november 2013

Ha inte förmögenheten i ett kassaskåp!

UPPDATERAT
Detta kan nog 86-åringen i Skåne i villaområdet Eskilsminne i Helsingborg skriva under på i dag. Hon borde ha lagt en lapp i sitt kassaskåp där det stod: Lurad! Pengarna finns inte här! Och istället haft sin förmögenhet utspridd på olika ställen. Nu blev hon rånad på miljonerna i kassaskåpet. Lägg inte alla ägg i en korg lyder ett talesätt. Likadant är det med dyrbarheter. Sprid ut dem!

Om man inte vill ha ett bankfack eller förvara juvelerna och guldet på ett säkert sätt någon annanstans än hemma så lägg detta på oväntade ställen, där ingen tänker sig att leta. Var lite klurig! Så slipper ni bli av med miljonerna som hon nu blev. Och om ni har en tomt så går det bra att göra som folk gjorde i gamla tider: gräv ned dem.

En rånare har oftast inte tid att gräva upp hela trädgården. Det drar för mycket uppmärksamhet till sig. Nu tyckte 86-åringen att hon lurade rånarna - två män och en kvinna - för de letade som galningar efter nyckeln till kassaskåpet, men den hittade de inte för den hade hon hela tiden i sin pyjamasficka!

Hade det inte varit bättre att ge dem nyckeln än att de ställde till det i hela huset? Nu tog de med sig kassaskåpet och hon blev inlåst på en liten kall toa i källaren. Bedrövligt! Dock blev hon räddad efter två nätter där av anhöriga som saknade henne.

Annars går det också bra att dela ut pengar, guld och smycken till barn och barnbarn. Eller andra släktingar. Att ha dem hemma i ett kassaskåp är det sämsta alternativet!
10.11.2013
Här träder Bozena fram och berättar vad hon har lärt sig av detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar