onsdag 27 november 2013

Köp ett dyrt hus och få plats i EU

En väg in i EU finns för rika icke-européer. Det är att köpa dyra hus i Portugal och det är naturligtvis helt okej att kunna köpa sig till ett "guldvisum". Vem vill köpa hus i utlandet utan möjlighet att kunna besöka det? Hela familjen får visum för att göra det.

Minst 500 000 euro och att tillbringa åtminstone två veckor i Portugal är kraven. Jag såg ett program häromdagen på TV där några engelsmän köpte sig ett semesterhus för 1,5 miljoner kronor, som inte låg vid Algarvekusten där det är som dyrast i Portugal. Så detta är exklusiva dyra hus.

Det lär vara över 300 utomeuropeiska medborgare, som har nappat på kroken. Efter sex år kan de ansöka om medborgarskap i Portugal. Liknande förhållanden finns på Malta och i Grekland. På Malta måste köparen satsa omkring 6 miljoner kronor, men i Grekland räcker det med ca 2 miljoner kronor.

I Sverige är det annorlunda förhållanden eftersom det kostar drygt 70 000 kronor att smugglas hit illegalt för en person från Syrien. Sedan kan de andra följa efter legalt i familjen och alla är garanterade permanent uppehållstillstånd, bostad och försörjning av samhället. Vi har inte några krav alls. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar