måndag 25 november 2013

Flyktingöversvämning

UPPDATERAT
Mer än 1 800 flyktingar per vecka och en situation som under Bosnienkriget. Så ser det ut för Sverige och Migrationsverket begär en halv miljard kronor mer för nästa år för det måste anställas 550 personer för att ta hand om alla som kommer. 

Migrationsverkets operative chef Mikael Ribbenvik framträdde med bekymrade veck i pannan i morse på Gomorron Sverige och berättade att de måste jobba sex dagar i veckan nu med skiftesarbete för att ta emot alla som vill hit. Det är viktigt att de kan behålla den fyra månaders prövningsperiod de har jobbat sig ned till. Att alla ska få besked om de får stanna eller inte inom den tidsramen.

Ytterligare 50-60 000 flyktingar kommer inom kort. Hur mycket orkar Sverige? Varför ska just det här landet ta emot så många flyktingar? Ja detta diskuterades naturligtvis inte. En operativ chef har bara att rätta sig efter det som är beslutat. Den uppgörelse som har gjorts mellan moderaterna och miljöpartiet. 

Är det miljöriktigt att pressa in mer människor i vårt land? Går vi inte redan på knäna med tiggare på gatan, som också måste tas om hand därför att de är från EU? Det är en omöjlig situation i längden för Sverige, men ingen vågar sätta ned foten och säga att det räcker nu.

Nej det vore okristligt och inhumant. Vi måste räcka ut våra händer till våra medmänniskor tills vi själva inte har något kvar. Det är det enda rimliga att göra nu när julen närmar sig. Att dela vår sista skinka med människor som inte har något alls. Det är det rätta förhållningssättet.
26 november 2013
18:20
Boendekostnaden för flyktingar kommer att öka med en miljard nästa år. Det säger Migrationsverket.

4 kommentarer:

 1. Jag anar, mellan raderna, en stor ironi mot slutet. För både du och jag vet att det här inte är hållbart i det långa loppet. Bara för att det finns fattiga länder och människor i världen blir inte världen bättre för att vi tillåter Sverige att bli lika fattigt, vilket det givetvis kommer att bli om vi fortsätter på den inslagna vägen.

  /Karin

  SvaraRadera
 2. Ja, jag förstår det inte alls. Välfärdslandet Sverige är på god väg att förinta sig själv. Tack snälla politiker och journalister!
  MVH
  Linn

  SvaraRadera
 3. Tack Karin och Linn för era kommentarer! Enligt den kristna läran är detta det rätta att göra: dela din sista skinka med de som kommer hit. Enligt den ekonomiska läran är det helt tokigt. Var och en måste försörja sig självt. Enligt den politiska lärodoktrinen är detta också rätt att ta emot alla från hela världen. Det var Migrationsverket självt som försökte underlätta för flyktingar att komma hit genom att ge dem permanent uppehållstillstånd för ett par månader sedan. Har dock inte hört att regeringen har protesterat. De har lämnat över makten till tjänstemännen.

  Enligt SR:s journalister kostar det numera kring 72 000 kronor att illegalt ta sig till Sverige från Syrien. Bara rika göre sig besvär. De som tar sig hit legalt har inte rätt att stanna för då har de rest över ett annat EU-land och ska förpassas dit. Men det är fåtalet.

  Dock kan man inte säga att detta är något som politiker och journalister har beslutat. Det beror av att vi har en svag demokrati eftersom det inte finns någon egentlig stark regeringsmakt just nu. Därför har miljöpartiet fått för stor makt. Folket har självt åstadkommit detta. Men nästa år är det ju supervalår. Går att ändra allt då.

  För övrigt är jag rätt trött på konspirationsteorier och genomgående bakomliggande agendor, som tillskrivs politiker och journalister. Det finns inte något sådant, bara ofullkomliga människor. Har varit tillräckligt mycket i maktens boningar för att se detta. Som journalist. När världen förändrar sig så hinner små människor inte med utan fortsätter i gammal stil. Ett flagrant sådant exempel var Bengt Dennis, socialdemokrat och riksbankschef på 90-talet, som höjde räntan till 500 procent för att han hade lovat sina kompisar att försvara den svenska valutan. Han kostade oss oerhört mycket eftersom låneräntan steg till 24 procent som värst. Det var inte att han var elak eller konspiratorisk, men han begrep inte bättre.

  SvaraRadera
 4. En halv miljard, ja det är ungefär vad regeringen tagit från biståndsanslaget årligen de senaste 2 åren för att klara de ensamkommande unga männen som kostar samhället ungefär 1 milj per person och år (du läste rätt!).
  Reinfeldt tyckte det var korkat att andra inte förstod att miljöpengar bör satsas utomlands eftersom man för 1 investerad krona där fick lika mycket som 5 satsade kronor i Sverige. Vad han inte förstod var att för 1 miljon satsad på en enda ung ensamkommande man i Sverige skulle kunna ge 300-500 barn helt andra förutsättningar att överleva o utvecklas i sina hemländer.
  //Pops

  SvaraRadera