fredag 22 november 2013

Dockmord i barnprogram SVT

Ska man sticka en bebisdocka i bakhuvudet  med en sax och sedan klippa upp det? Ska man sticka hål i ansiktet och ta ut ögonen? Ska en barnprogramledare göra en massa hål i magen och sedan sticka ut blåtonade lampor i både ögon och mage?

För mig är svaret rätt givet. Nej detta ska inte sändas halvsju på kvällen i ett barnprogram i vår statliga television. Det påminner åtminstone mig om barnmord, men jag kanske har för mycket fantasi? Hurtiga mamman satt i morse i SVT och sade att hon pratar med sina barn om allt både Syrien och Utöja så de vet att det finns sådant i världen. Så de skrattade bara åt detta program. Detta diskuterades i Nöjespanelen, inslaget börjar 1:56 in i programmet för er som orkar ta del av det.

Stackars barn! Först utsätts de för detta barnprogram och sedan sitter deras mamma och berättar att hon vänjer dem vid våldet i världen. Är hon riktigt vid sina sinnens fulla bruk? Räckte det inte med att reaktionerna blev starka när detta sändes och att SVT pudlade? Ska Gomorron Sverige sedan tycka att SVT skulle inte ha tagit bort detta klipp utan de skulle ha stått på sig.

Ja, ja visa riktiga mord också på barnprogramtid. Berätta om pappan som mördade sina barn på Dalarö genom att bränna upp dem. Uppfostra barnen till att våldet finns i världen och det går inte att göra något åt. De är helt hjälplösa. Pappor och mammor kan ta död på dem. Mammor kan få psykoser och dränka dem. Eller hoppa från Slussen. Vänj dem vid att de kan bli dödade när som helst. Även i ett barnprogram av en mordisk vuxen. Tänj gränserna! Inget ska vara främmande för våra barn. Förbannade knäppisar som härjar i den TV vi alla betalar!

2 kommentarer:

 1. Jag håller med dig. Barn som exponeras för all världens olyckor blir bara rädda och känner sig hjälplösa. Barn ska ställas inför problem de kan lösa, då växer de.
  Inlärd hjälplöshet leder till defaitism och vuxna som antingen blir cyniska eller deprimerade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! De måste ju ta avstånd från den där dockan som blir mördad och blir cyniska och skrattar redan som barn. Eller också har de så mycket våld i sin egen vardag att de blir ännu mer nedtryckta än vad de redan är av sin omgivning.

   Radera