onsdag 13 november 2013

Tack gubbar för att ni ställer upp!

Äntligen är det några män som protesterar mot att en man fick skadestånd för att han vägrade ta en kvinna i hand. Det är humanister och en professor i arbetsrätt som gör så. Sverige har alltför länge bugat och bockat gentemot märkliga seder och bruk. På tiden att någon invänder.

Kvinnan i fråga har dessutom bestraffats för sitt eget agerande, hon fick en skriftlig varning. Vilka tokerier! Fler fall ligger på bordet hos DO. För här ska straffas!

Men det handlar inte om religionsfrihet att uppföra sig annorlunda. Det är sociala koder som det är fråga om och de här männen kan inte skaka hand med kvinnor för det strider mot deras sätt att uppföra sig i sina klaner.

Det enda sätt man skulle kunna slippa att skaka hand i vårt samhälle är om man är allergisk mot andra människor och således sjuk. Men då behövs nog ett läkarintyg. Inte ett intyg på att man är muslim. Kulturkrockar ska inte ge skadestånd.

Här har jag tidigare skrivit om denna handskakning.

5 kommentarer:

 1. Men att könsstympa pojkar i Sverige ingår i religionsfriheten, det utför t o m den svenska sjukvården om föräldern vill det..... men veee den som vägrar ta någon i hand.... är det inte liiiite fel fokus?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olika människor kan väl fokusera på olika saker? Det ena utesluter inte det andra och det är helt rimligt att en professor i arbetsrätt kommenterar den här händelsen och inte könsstympning, tycker du inte det?

   Radera
 2. Till ovanstående anonyma: Om ni hittar på ett alias och skriver in det så blir det lättare att skilja er åt. Annars ser det ut som om Anonym diskuterar med Anonym. ;) Tack för ordet!

  SvaraRadera
 3. Annika Wadsö skriver i svt debatt: "Hur kön kan underordnas någonting är för mig en gåta. Alla jag känner föds med ett kön. Men ingen är född religiös."
  Det är nyckelfrågan; klassar vi verkligen en vald (oftast) religion framför det kön vi fötts med? Hon blev diskriminerad för sitt kön och han för sin tro. Han fick ersättning. Jag har gjort en omröstning på plusett om religionsdiskriminering: http://www.plusett.nu/omrostning-3784/tycker-du-att-man-har-ratt-att-diskriminera-folk-p

  SvaraRadera
 4. När det hände hade ingen i offentlighet nåt emot att han fick skadestånd och hon varning. Är det lite sent att reagera nu?
  Vi vanliga människor gick upp i taket för orättvisan.

  SvaraRadera