onsdag 13 november 2013

Polis dödade flykting

UPPDATERAT
Han hade bara bott sedan förra torsdagen på flyktingförläggningen i Värmland i Geijersholm utanför Hagfors när han full och galen ville bråka med de andra. Mannen var asylsökande från Somalia och 45 år gammal. Han gick omkring med kniv och naturligtvis borde de andra flyktingarna ha ringt polis meddetsamma så att han kunde ha fått nyktra till. Men det var när han hade slagit en annan i huvudet som polis tillkallades vid 21-tiden.

Nu urartade situationen när polisen kom till platsen och sade åt honom att lägga ifrån sig kniven. Han brydde sig inte utan sprang rakt mot polisen med kniven i handen. Polisen skrek åt honom att stanna. Men han gjorde inte det och två skott avlossades varav det andra var dödande. Polisen vet inte om det första träffade. Det får obduktionen utvisa. Exakt samma situation som tidigare i år uppstod i Husby då en invandrare dödades av polis. Där blev det upplopp under sommaren på grund av detta.

Sista skottet som avlossades av polismannen var mycket nära. Han avlossade två skott och det sista mot framsidan på mannen, säger polisen i Värmland. Något varningsskott hanns inte med utan polisen var tvungen att försvara sig. Migrationsverket är där sedan i morse och hjälper till med de andra flyktingarna på förläggningen. Det bor ett 30-tal flyktingar på förläggningen. Här är polisens rapport om detta.
15:27
Den asylsökande hette Cumar Yusuf Dayib.
14.11.2013
Polisen ska nu utbildas i hur man tar hand om människor med akut psykisk ohälsa. De flesta som har dödats sedan 1995 har varit sådana människor. Tjugofem Malmöpoliser är först ut med denna utbildning. Nitton personer har skjutits ihjäl sedan 1995 av polis. 

15 kommentarer:

 1. Det kallar jag rena mord mot somaliskt flykting, samtidigt det är ett varning för alla muslimer i Sverige och utlänningar överhuvudtaget. Det är resultat av det SD rasistiska inflytande och moderata-allians politiken som har medvetet gått emot det muslimska befolkningen i Sverige på det senaste tiden.
  Så” bekämpar de politikerna nån terrorism”, så jag bara undrar vilken och vems.
  Men tyvärr, det är vi muslimer, utlänningar som terroriseras på alla möjliga sätt: diskrimineras, knäcks på ekonomi, har inte rätt till jobb, sägs upp från jobbet, har inte rätt till bostad, splittras från våra familjen och barn, om vi har jobb så måste vi jobba mer än en svensk och i reglerna får vi alltid mindre betalt. Snacka om mänskliga rättigheter????????????????
  Med ett ord favoriseras och prioriteras en svensk före ett utländsk, det är inget annat än svenskt nationalism och den går i vildarnas spår. Så detta är inget konstigt att det brister hos poliserna också med kunskap som i övrigt. Man borde som polis fått riktigt utbildningen inom moral, självförsvar och en kniv skulle inte vara något alls problem att försvara sig och avväpna mannen.
  Tyvärr dum, dum användes som borde förbjudas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag tror inte det är mord. Det var för att inte själv råka illa ut som polismannen sköt. Enligt landsmännen så var han galen av sprit, tyvärr. Detta handlar inte om sd utan om det regelverk som finns för polisen. Något kan kanske göras vad gäller vapen, som att införa elpistol tex.

   Radera
 2. Hej Ann Det är mord Yusuf är död, polis ska använda en pistol som sista utväg. En gång efter min värnplikten var jag i reserv kåren i polisen i Sarajevo så jag vet hur poliserna jobbar., eller som du sa varför de inte använde el-pistol.

  SvaraRadera
 3. Sarajevo går inte att jämföra på samma dag som Hagfors i Värmland. Vi har inte haft krig på 200 år. Och du kan inte jämföra poliser i olika länder. Tyvärr gick det snett nu, men en utredning är redan i gång.

  SvaraRadera
 4. Poliserna dödade nyligen en 69 årig man.....
  Det jag nämnde polis i Sarajevo ska du veta var tuffaste polis i den tiden (1980-1992), trost allt alla har sina brister....

  SvaraRadera
 5. Jo det står där uppe i inlägget. Om Husby, det utreds också. Här är det inte fråga om någon tuff polis, utan om en rädd polis. Stor skillnad.

  SvaraRadera
 6. Det med 200 år krig vad menade du med det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har inte krigat på 200 år. Sverige var inte med i första eller andra världskriget. Sist vi krigade som land var i början av 1800-talet. Ha en trevlig torsdag!

   Radera
 7. Krig alltid börjar med skottlossningar, vapen och onda människor som lever i villfarelse. Tack detsamma

  SvaraRadera
 8. Ska bara tillägga att poliserna ska inte vara reda om de är kompetenta och tillräckligt tränade för att de ska upprätthålla lag och ordning...Men jag ser inte en sådan bild utav det, snarare som att de reagerar på att han där är en muslim.
  En kurdisk flykting har också mördats.
  "Polismannen i Jönköping som sköt ihjäl en flykting i mars i år friades i dag av Jönköpings tingsrätt.

  - Vi känner oss svikna av hela svenska folket, säger en släkting till den skjutne flyktingen till aftonbladet.se"

  SvaraRadera
 9. Jag tror inte att religionstillhörighet syns utanpå. De såg nog en farlig man, för hans kompisar hade sagt att han kunde vara farlig. Han sprang mot polisen och stannade inte när polisen sade det. Här kan du se att de som har skjutits ihjäl av polisen varken är muslimer eller flyktingar i de flesta fall utan kriminella svenskar. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10377105.ab

  SvaraRadera
 10. Vad är det som säger att de inte gick efter det.

  SvaraRadera
 11. Jag bara märker att ni försöker skydda en svensk oavsett om man har handlat fel eller rätt, som bara bevisar det jag argumenterat. Angående att ni har inte krigat på över 200 år, kan man bara konstatera att ni hade sympatiserat mycket med nazisterna som bara betonar är okompetens och omänsklighet då mot resterande nordiska, europeiska länder.

  SvaraRadera