lördag 29 juni 2013

Villabrand Hemmesta

UPPDATERAT
Det luktar starkt av brand och rök där vi bor på Värmdö. Det har brunnit och brinner antagligen fortfarande på Alkällevägen i Hemmesta. Ett 80 kvadratmeter stort hus är övertänt och branden riskerade att sprida sig.  Både helikopter plus räddningsfordon av olika slag har hörts flyga/köra över och kring i området sedan någon timme tillbaka. Inga människor kom - så vitt vi vet - till skada. Det fanns två hus på tomten och ett har brunnit ned helt. Senaste nytt är att en man befann sig i huset och att han fick brännskador på en arm. Misstänkt mordbrand.
27.8.2013
Det var Tord Åslins hus som brann ned på Alkällevägen 36 i Hemmesta den där dagen i juni. En trävilla på 170 kvadratmeter, men nu finns bara kala berget kvar. Kanske var det någon köksmaskin eller spisen som brann. Han själv fördes till sjukhus med brännskador på armarna och blåsor på huvudet. Katten Sixten klarade sig också.

Innan detta hände hade Tord Åslin skrivit på ett köpeavtal för huset. Dagen innan faktiskt. Nu är bara tomten kvar så köparen av Åslins tomt har fått ett annat pris. Själv bor han i en tillfällig lägenhet i Skarpnäck, men letar efter ett annat boende. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar