söndag 9 juni 2013

Och bilarna brinner

UPPDATERAT
Det är inte så märkvärdigt. Rutin så här års. Särskilt i Göteborg och Malmö där bilar brinner varje år när skolorna slutar och när skolorna sedan börjar igen till hösten. En tradition precis som majbrasor kan tänka. Något som har införts av tonåriga pojkar, som till ett visst antal alltid är födda pyromaner. Det är väldigt synd om dem för det är en sjukdom. Precis som att samla på sig ett ospecificerat antal bilar. Dessa samlare kan inte sluta att göra det.

Här är några som har drabbats av ohejdat samlande:
Jalal Baltaj Malmö som äger 2 335 bilar. Personlig konkurs med skulder på 58,9 miljoner kronor.
Adnan Abdulaziz Malmö som äger 1 813 bilar. Skulder på 5,2 miljoner kronor.
Majid Wandi Malmö äger 3 205 bilar skyldig kronofogden 52,9 miljoner kronor.
Abdulamir Hamid ej skriven i Sverige äger 2 711 bilar skyldig kronofogden 62,3 miljoner kronor.
Yousif al-Itabi Malmö äger 1 107 bilar skyldig 8 miljoner kronor.
Abdul Kareem Raad ej skriven i Sverige äger 2 629 bilar skyldig 14,5 miljoner kronor.

I framtiden har man tänkt att få stopp på detta sjukdomsalstrande samlande genom att knyta skulder till bilarna och inte till personer. Jag hoppas verkligen att dessa män går att rädda från sin egen undergång. Sic! Sätt åt bilarna nu en gång för alla! Inte minst ur miljösynpunkt är det förfärligt det som pågår. Vad säger miljöpartiet?
10.6.2013
Att flytta ut DO till Tensta eller Rinkeby kommer dock inte att rädda världen. Det är istället att erkänna att denna institution är till för dessa förorter och uppmana människorna där att leva på  mer skadestånd istället för bidrag. Ett evigt problem som inte löses på så vis, utan med att människor känner sig som integrerade i ett land de flyr till och kan lämna det andra bakom sig. Och att de kan ta hand om sig själva genom arbete plus vara stolta över att de är svenskar. Det är lite märkligt att en integrationsministern går ut och skriver en debattartikel om detta. Etthundra arbeten skulle det ge. Och vad kostar flytten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar