torsdag 13 juni 2013

Invandrare är lönsamma

UPPDATERAT
Det konstaterar OECD i en ny rapport. För Sverige gäller det någon tusenlapp per år i lönsamhet. Inte ens per person, utan tydligen för hela landet som helhet. Så skriver DN det, men sedan framstår det som om det gäller hushåll. En hel tusenlapp! Och det i sin tur beror av att man har räknat invandrare från den tid då de kom hit för att jobba från i stort sett dag ett.

Siffrorna är från 2011 senast så det betyder att numera är inte invandringen lönsam rent ekonomiskt längre. Särskilt inte sedan de bränner ned sina egna områden. Inklusive bilar. Så tråkigt!

Observera att jag är varken sd-are eller vänsterpartist. Jag tycker att de båda partierna kan ta varandra i hand för de är lika aparta rent politiskt. Vet inte vad jag ska rösta på i nästa val eller om jag ska rösta. Vår statsminister är livrädd för att förknippas med hårda tag så han vågar tyvärr inte säga vad han tycker.

Sd tolkar dock siffrorna som att Sverige går back med 0,57% av BNP.

Som jag skrev i går så är jag dock säker på att nästa statsminister heter Stefan Löfven. Vad han kommer att våga vet jag inte. Säkert är att facket och LO kommer få större inflytande igen. Vet bara en som är sd-are här i grannskapet. Han är lastbilschaffis.
14.6.2013
Här kan ni läsa vad kurd-svensken och civilekonomen Tino Sanandaji skriver om den icke lönsamma invandringen. Han menar att OECD har två beräkningssätt så att invandringen framstår som både lönsam och en smula icke lönsam. Men hur lönsam den är beror naturligtvis vilken invandring det handlar om. Den västeuropeiska invandringen är lönsam medan den från tredje världen inte är det. Då blir istället frågan ska vi ta emot alla som vill komma hit eller inte? Av humanitära skäl eller andra. Även om vi får betala för det.
6.7.2013
Här är ännu en uträkning på hur icke lönsamt det är med invandring.  Jan Tullberg, docent i ekonomi har skrivit. Sverige avviker starkt från andra rika länder när det gäller socialhjälp till invandrare jämfört då med socialhjälp till infödda. En genomsnittlig invandrare erhåller drygt tio gånger mer än en genomsnittlig svensk. Vad får då en genomsnittlig svensk? Är det 100 000 så blir således invandrarens bidrag kring en miljon. Omkring 250 000 hushåll får socialbidrag per år, av detta går omkring en fjärdedel till ensamstående mammor. I de flesta länder är det ingen större skillnad mellan de summor som går till invandrare jämfört med de som går till infödda. Något är absolut fel i Sverige. Tabellen finns i rapporten och heter 3A1.3 finns på sidan 173.3 kommentarer:

 1. Vet du inte vad du ska rösta på?

  Det här kan då kanske vara av intresse: www.defria.se

  SvaraRadera
 2. Man kan taktikrösta utan att skämmas.

  Sossar har ofta taktikröstat på kommunisterna o vänstern när dessa riskerade att åka ut ur riksdagen eller då man velat visa sitt missnöje med att sossarna blivit för borgerliga.

  Så, om invandringen känns som en viktig fråga, varför inte visa det då? Det är ju i alla fall inte någon risk att de får något större inflytande, men kanske de andra får skrämselhicka o inser att väljarna börjar bli något trötta på att få mångkulturen nedkörd i halsen hela tiden.
  /Pops

  SvaraRadera
 3. Ta en ordentlig titt pa OECDs rapport, den ar ett skamt. Statistiskt trolleri kallas det, undersokarna sjalva har kollrat bort sig sa att de inte ens kan beratta HUR de beraknat????

  Har I UK har det visat sig att invandingen kostar massor harav regeringens beslut att minska invandringen med 90% och skara hart I den sociala valfarden. Det har namligen visat sig att en majoritet av invandringen de senaste 10 aren varit av typen bidrags-turister.

  Tyskland har précis kommit pa detsamma och skall besluta hur man skall mota de enorma kostnaderna invandringen dar.

  SvaraRadera