söndag 30 juni 2013

Sarah Olsson gripen i Turkiet

Hon reste ned och ville titta på demonstrationerna i Istanbul. Där greps hon av polisen. Hon sitter nu fängslad och familjen oroar sig naturligtvis för henne. Hon är 24 år och har studerat till journalist i Stockholm. Hon gick ut i juni och betecknar sig själv som frilansjournalist. Hon har också studerat genusvetenskap vid Södertörns högskola. Här är hennes facebooksida.

Hennes syster säger till Expressen att familjen är orolig för henne. Hon befinner sig fortfarande på en polisstation i Istanbul efter att ha blivit gripen på Taksimtorget. Sarah Olsson skrev i våras i Journalisten om det kränkande att kalla queer stolligheter. Och här har hon skrivit om Turkiet i Fria Tidningen.
1.7.2013
Ja så hon släpptes nu då från häktet och ska åka hem i kväll sägs det. Det blir nog bra med det. Hon får väl fortsätta lite till på journalistutbildningen kanske.
2.7.2013
Hon ska stämma Turkiet säger hon. Ett storhetsvansinne i samma klass som Assange uppenbarligen. Hon får inte komma tillbaka på ett år, men hon vill åka direkt. Ja, ja prata duger väl en bit. Men åk då så blir det ännu mer uppmärksamhet på just dig! Allt ljus på Sarah Olsson!

2 kommentarer:

  1. Men queer är ju inget annat än stolligheter.

    SvaraRadera
  2. DeliCast - Internet TV and Internet Radio, live radio streaming, radio stations

    wiggo

    SvaraRadera