tisdag 18 juni 2013

Lina Hedin Stenberg död

UPPDATERAT
En kvinna omkom efter att handlöst ha ramlat från en balkong i Norrköping. Det visade sig vara Lina Susanna Hedin Stenberg frun till tidigare kommunalrådet Mattias Stenberg i miljöpartiet i Norrköping. Han är känd för att vara drogliberal. Det har han tidigare berättat och när han avgick undrade folk om det hade med detta att göra.

Han tillhör de som tycker att alkohol är värre än hasch, men har sagt att som kommunalråd drogade han inte och ställde upp på den politik mot droger som fanns. Mattias Stenberg är misstänkt för brott, men har inte kunnat höras för han är på sjukhus. Han mår dåligt.

Vilket brott det rör sig om ville polisen inte uppge innan presskonferensen i dag klockan 13, men då sade de att efter förhör med maken så är han misstänkt för misshandel. Misshandeln ska ha skett inne i lägenheten. Mattias Stenberg påträffades i trappen när polisen kom.

Så han misshandlade frun tills hon beslutade att hoppa från balkongen? Eller hur gick det till? En relativt ung kvinna ramlar väl inte av sig självt? Enligt ett vittne hördes inga ljud från kvinnan. Varken innan hon knuffades/ramlade/hoppade eller efteråt. Hon blev 31 år.
20:56
Polisen har teorier om att de båda makarna hade använt kannibaldroger. Mattias Stenberg hade skrivit om detta på sin blogg.
19.6.2013
Mattias Stenberg är nu också misstänkt för narkotikabrott. Här har jag tidigare skrivit om knarkliberaler (en del är kändisar) och om haschpropaganda på SVT.
20.6.2013
Maken är i chock och har inte kunnat redogöra ordentligt för vad som hände. Knark kan lätt göra att en människa påverkas så. Här kan ni läsa om en granne som vittnar om att det var skrik och bråk i lägenheten hela helgen. Ring polisen om ni hör något sådant! Det kan rädda liv! Mattias Stenberg kommer eventuellt att häktas i morgon.
17:36
Mattias Stenberg släpps fri. Det finns ingen anledning att häkta honom säger åklagaren. Inte efter vad som nu har framkommit. Åklagaren eller polisen har ingen lösning på vad som hände. Jag ser just nu på en dokumentär om mord på TV4 Fakta och där sägs det att det är polisens mardröm när knarkare än indragna i en utredning. Ingen kommer ihåg någonting, ingen vill berätta, allt brukar vara ett enda virrvarr. Men det som har framkommit nu räcker inte för att häkta Mattias Stenberg. Får vi någonsin veta vad som hände i lägenheten? Förundersökningen om misshandel och knarkbrott fortsätter. Och åklagaren kan ändra brottsrubriceringen om så behövs.
22.6.2013
Mattias Stenberg har erkänt att han hade cannabis hemma och han var förmodligen också påverkad av detta. Provsvaren på vad för narkotika han och hans fru eventuellt hade tagit har inte kommit än. Han är fortfarande förvirrad, chockad, har minnesbilder som är fragmentariska och har tagits till sjukhus av anhöriga. Men han är i ett för utmattat tillstånd för att kunna prata med läkare. Jag tycker denne drogliberale politiker är ett mycket stort varningstecken för alla andra drogliberaler. Och särskilt de som liksom Mattias Stenberg menar att cannabis är ofarligare som drog än alkohol.


2 kommentarer:

  1. Baksidan av droger. Är man drogliberal får man även ta konsekvenserna av densamma.
    Känner ingen sympati med Stenberg, dock sorg över hans unga fru..

    SvaraRadera