lördag 1 juni 2013

Egon Karlsson frös ihjäl

Den man som hittades död i en sandlåda på Herrljunga station i påskas var miljonär.  Han hette Egon Karlsson och hade fyra miljoner på banken när han dog.

Han var en enstöring som blev rätt rik när hans pappa dog förra året. Den enda kontakten han hade med andra var egentligen jobbet. När han slutade detta så gick det utför. Han var efterlyst som försvunnen, men när polisen stötte på honom sade han att det inte var någon fara. Så efterlysningen drogs tillbaka.

Ett par hade upptäckt honom och larmade polisen, men de ryckte inte ut. Så mannen dog där i sin sandlåda. Man får sova utomhus i en sandlåda om det är så. Det är frivilligt att bli omhändertagen i vårt samhälle. Och det var en ovanligt kall vinter även under påsken. Det enda han hade i plånboken var pappans gamla körkort.

Han bodde i Vara och hade alltid varit lite eremit. Han tog inte riktigt hand om sig den sista tiden fast han hade tjocka vinterkläder på sig. Han blev 59 år gammal. Nu får vi alla njuta av hans efterlämnade miljoner för han hade inga arvingar och inte något testamente. Allmänna arvsfonden blir något rikare.

Vila i frid Egon Karlsson.

4 kommentarer:

 1. Synd att han inte tog in på hotell. Och skandal att polisen inte ryckte ut. Tragiskt att folk fryser ihjäl i städerna i detta land. Egon var knappast ensam om det denna vinter.

  SvaraRadera
 2. Här är tre som frös ihjäl i vintras:

  http://www.expressen.se/kvp/tva-fros-ihjal-utomhus--under-samma-vecka/
  http://www.svt.se/nyheter/sverige/kvinna-fros-ihjal-utanfor-matbutik

  SvaraRadera
 3. många blir tyvärr knäppa ju mer pengar de har
  men ingen ska behöva dö på detta sätt i sverige

  SvaraRadera
 4. Jag hade hellre tagit en taxi!!!

  SvaraRadera