onsdag 4 september 2013

Hysterisk väntan

UPPDATERAT
Eller vad ska man kalla det? Allt handlar om president Obama som har hyrt hela Grand Hotel och som kommer nu klockan tio eller så till Arlanda. En förlorad dag. Allt kommer att handla om detta celebra besök. Bilar bortforslade från centrala Stockholm. Inget får störa.

Märks det på Arlanda att det kommer en president blir frågan på Gomorron Sverige. Både ja och nej börjar reportern det blahablaj som inleder trafikledning, myndighet, Sverige, få drabbas, sovit gott, fin dag, roligt, väntas landa mellan tio och elva.

Ja, ja vi är en rolig sort vi människor. Själv har jag en gång gått förbi spärrarna på Grand Hotel genom att ta bakvägen. Minns inte längre vilket celebritet som var där, men jag promenerade helt enkelt in där med en väska full med limpa och två liter mjölk, som jag hade köpt. De vaktade framsidan, men inte baksidan. Blev en notis på Namn och Nytt i DN.

Men så lätt är det väl inte i dag att ta sig in i president Obamas residens. Kan jag tänka.
11:45
Katastrof! En polis glömde sitt tjänstevapen på en toalett på Hotell Hilton vid Slussen. Det var laddat! Är det Kling och Klang som tjänstgör? Polisen ger bort sina vapen? Säkerhetspersonal på hotellet hittade vapnet där en vanlig toalettbesökare först hade upptäckt det. Vilken tur att det inte var en kriminell.
15:26
En psykiskt sjuk våldsman i kamouflagekläder sägs finnas i centrum av Stockholm. Måste kontrolleras naturligtvis. Ingen får slinka igenom det nät av övervakning, som Stockholm aldrig råkat ut för tidigare. Någonsin. Mannen i fråga är 33 år och har ett långt brottsregister. Varför går en sådan lös överhuvudtaget?
15:48
Prinsessan Madeleine är här och rastar sin hund Zorro, som också kom hem. Det händer saker!
17:05
Lars Vilks blir attackerad på ett galleri i Malmö av en äldre man med en gammal k-pist i en väska. Han påstår att han själv är konstnär. Vilks har bevakning som vanligt. Kanske trodde inte den äldre mannen det en sådan dag som i dag.
5.9.2013
Här är upplösningen på dramat med Vilks. Det var en konstnär som ville visa ett konstverk i form av ett vapen med stålpenisar. Mycket olämpligt tillfälle, fast han menar att han inte visste att Vilks var där. Fan tro´t. Och det var så att polisen var på annat håll, så det tog tid att reda ut. Här skriver Vilks om incidenten.

PS. Glöm inte att titta på Uppdrag Granskning i kväll klockan 20 i SVT1. Det handlar om barn som blir misshandlade av socialtjänsten genom att de fråntas en förälder. I det här fallet pappan. Här skrev jag tidigare om dettaHär är vad programmet handlar om. DS.


Obama i Sverige – timme för timme

10.00 Barack Obama anländer Stockholm Arlanda med Air Force One. Presidenten åker sedan i kortege till Stockholm city. Färden uppskattas ta 40 minuter.
13.10 Fredrik Reinfeldt tar emot Barack Obama vid Rosenbad.
13.20 Obama och Reinfeldt inled­er ett eget möte som väntas ta en timme.
14.20 Obama och Reinfeldt håller en presskonferens. Förutom svenska medier är ett 80-tal amerikanska Vita huset-journalister på plats.
15.30 Obama åker till Stockholms synagoga, för att uppmärksamma Raoul Wallenbergs insatser. Han kommer bland annat att möta överlevande som Wallenberg räddade i Budapest 1944.
16.40 Presidenten besöker KTH för att lära sig om svensk forskning inom förnyelsebar energi och miljö. Efter besöket har Obama tid över innan kvällens middag.
19.05 Obama fotograferas tillsammans med de nordiska stats- och regeringscheferna i Sagerska huset.
19.15 Middag i Sagerska huset tillsammans med de nordiska stats- och regeringscheferna. Fredrik Reinfeldt är värd. Middagen väntas ta ett par timmar.
 När det officiella programmet är över återvänder presidenten till Grand Hotel. Möjligen tillbringar han natten i prinsessan Lilians svit, för 71 600 kronor natten. Vita huset abonnerar hela lyxhotellet.
 I morgon förmiddag checkar Obama ut från hotellet för ett snabbt möte med kungaparet på Slottet. Därefter drar entouraget vidare i bilkortege till Arlanda - mot G20-mötet i S:t Petersburg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar