måndag 9 september 2013

En underbar diktator

Tidigare basketspelaren Dennis Rodman är så förtjust i Nordkoreas diktator. Han är en underbar person, en perfekt familjefar enligt Rodman och Dennis Rodman säger att han älskar Kim Jong-Un. En helt enkelt fantastisk vänskap.

Jag tycker jag känner igen tongångarna. Nyss dog Hitlers livvakt. Den siste som visste vad som utspelade sig i bunkern under andra världskrigets sista dagar. Rochus Misch menade att Hitler som var så vänlig och trevlig inte kunde ha legat bakom förintelsen. Inte bara han har sagt så utan fler har hävdat att deras ledare inte visste. Några skrivna order utgick aldrig. Hitlers sekreterare Traudl Junge har beskrivit honom som mycket vänlig mot sina underordnade och en stor hundvän.

Och samtidigt så sägs nu ungefär detsamma om Syriens ledare Assad. Han visste inte om den förfärliga användningen av saringasen utan det var militären och dess ledare som är ansvariga. Och det kanske till och med är Storbritanniens fel för de har exporterat natriumflorid till Syrien. 

Är en ledare ansvarig för vad underlydande gör? Skulle Hitler ha blivit dömd till döden för vad som hände i Tyskland? Det är retoriska frågor för svaret på dem är självklart ja.

Naturligtvis så är en diktator trevlig mot sin familj och sina närmaste. Annars vore han väl en vansinnig typ, som var totalt psykotiskt galen. En sådan man skulle aldrig få den makt, som dessa män har fått.

Assad ångrar attacken med gas säger han och tar på sig ett visst ansvar. Dummare än så är inte Assad än att han inte vill ha hela EU och USA anfallande Syrien.

PS. Rodman borde nog prata med den här fiskaren, som togs till fånga av Nordkorea och var borta i 40 år innan han till slut lyckades rymma. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar