torsdag 19 september 2013

Asyl på plats

UPPDATERAT
Låt världen söka asyl på Sveriges ambassader. Det är det senaste utspelet från centern. Redan nu kan människor i Syrien söka uppehållstillstånd på ambassader i Ankara och Istanbul förutom i Amman. Men för att få asyl måste de ta sig hit till Sverige.

Nu vill centern att asylprocessen ska flytta ut till ambassaderna istället för att ske när syrierna kommer till Sverige. Staffan Danielsson (c) framför i dag på Brännpunkt att han vill att Sverige ska stå för detta, men att vi också ska anpassa oss till vad EU har för praxis vad gäller ålderstestning och anhöriginvandring. När han framför detta så utsätts han för personangrepp.

"Genom att föra fram så ”extrema” förslag står jag till exempel inte upp ”för alla människors lika rätt och värde”, mina åsikter är ”unkna” eller ”brunfärgade”. Många som inte går lika långt markerar ändå distans och kyla."

Han menar att detta är beskyllningar utan grund och att det måste gå att diskutera invandringen så att gråtonerna kommer fram och inte bara det svart-vita och att dialogen måste finnas också när det gäller dessa frågor. Han menar att det ser ut så i alla de sju riksdagspartierna förutom sd. Centerpartiet står för fri rörlighet, men det går inte att öppna gränserna totalt och ensidigt i en värld med stora klyftor.

"Sverige är ledande i utvecklingsbistånd, är den sjätte största bidragsgivaren av världens länder till FN och den tredje största till FN:s humanitära insatser. Sverige är ett av de fyra i-länder som tar emot flest människor som söker asyl, och tar emot i särklass flest i förhållande till sin befolkningsstorlek."

Centerpartiets styrelse kommer att föreslå på stämman i dag i Karlstad att alla flyktingar får söka asyl på ambassaderna. Det skulle göra asylsökandet jämlikt och då skulle de slippa smugglas till Sverige med kostnader på upp till 100 000 kronor. Problemet med detta är att om Sverige ensamt skulle ta emot så många så måste landet antingen sänka standarden på välfärden eller inrätta ett B-lag i landet av flyktingar med sämre villkor än andra.

Redan nu är detta pågående och har varit det i åtminstone 20-talet år. Våra välfärdssystem klarar inte den stora invandring, som alla är för rädda att ifrågasätta. Men nästa steg är kanske att bekosta också resorna för alla som vill ta sig hit. De förslag, som finns redan nu skulle snabbt rasera allt som byggts upp i Sverige sedan andra världskriget, men det kanske är meningen?
14:13
Smygrasismen har blivit legitim, sade bland annat Annie Lööf i sitt tal på centerstämman i dag. Och hon tog som exempel kvinnan som blev överfallen i Farsta för att hon bar slöja. Inte det bästa exemplet eftersom det finns vittnen som säger att det var hennes muslimske man som slog henne och polisen kunde inte hitta dna-spår från någon annan än henne själv.
20.9.2013
Det ska bli möjligt för invandrare att ta hit hela släkten och de ska naturligtvis ha samma villkor som andra svenskar. Inga särskilda villkor för mormor eller farmor. Inte något krav på att släktingarna ska försörjas av släktingarna. Det tyckte centerstämman i går. Inga A-lag och B-lag utan välfärden i Sverige är till för hela världen.

Titta på det här frimärket från 1994. Då hade moder Svea ett ymnighetshorn fortfarande. Nu är det säkerligen tömt i botten. Det var en symbol för rikedom och överflöd och fylldes med vad man än ville enligt den grekiska myten.

7 kommentarer:

 1. Jo, jag börjar faktiskt tro att agendan är just att rasera välfärdssystemet. Dock, precis alla säger tvärtom, invandringen ska RÄDDA välfärden. Ok, en och en annan har faktiskt sagt att välfärden kan komma att ransoneras... vi måste jobba längre fär att få vettig pension. Hur som haver, jag förstår inte alls hur ekvationen många invandrare + arbetslöshet = rädda välfärden kan gå ihop.

  Persson tog AP-fondsmiljarder, Malta har tagit banksparande, Polen tar ur privata pensioner. Allt för att fylla hål i statsbudgetar. LO/Löfven sneglar på PPM-sparandet och tycker dagens pensionärer ska ha detta.... Ergo: Mycket kan förändras för de som har decennier kvar till pensionen. Det är nog bäst att börja spara så mycket man kan själv och försöka hålla sig så frisk som möjligt.

  SvaraRadera
 2. Jag undrar vad är agendan bakom? Hur ser politikernas plan för Sverige ut? Finns det något? Vem har tänkt på konsekvenserna? Jag undrar hur mina barnbarn kommer att ha det? Flytta kanske?

  SvaraRadera
 3. En av kapitalägarnas baktankar är att en stor invandring har en nedåtriktad press på arbetslönerna. Därav kapitalägarnas förtjusning över en helst fri invandring. Att vänstern är positiv till en stor invandring är nog mer att hänföra till brist på förståelse för invandringens lönetekniska följder. Öppna gränser medför alltid en påtvingad harmonisering till omgivningen. Vilket för Sveriges del betyder sänkta löner och skatter. Alla vet att Barrosos dröm är att EU ska bli en politisk union med gemensamma skattesatser och arbetslöner. Vad detta skulle innebära för Sveriges del är inte svårt att förstå.

  SvaraRadera
 4. Välfärdsstaten är redan raserad. Det finns siffror på Eurostat och dessa har tuggats av svenska tankesmedjor (Timbro och Arena) för ett par år sedan. Inget kontroversiellt med det förutom att en majoritet av svenskarna skulle anse att samhällskontraktet folkhemmet/välfärdsstaten vore brutet om fakta skulle läggas fram tydligare i debatten för att visa var landet är på väg. Framtiden är ofinansierad och alla resursers är redan intecknade. Om pensionsavgångarna ska mötas med offentliga utgifter så måste ungdomarna hålla igen, och om de håller igen så finns det ingen tillväxt som kan finansera deras pensionsavgång. Så enkelt är det.

  Istället för att gräva i invandringen så måste vi diskutera vår samhällsekonomi i framtiden. Nu sitter ju hushållen på rekordskulder så man kan ju säga att bli måste glömma folkhemmet/välfärdsstaten och fokusera på reformer istället.

  SvaraRadera
 5. C börjar kännas lite passé.
  Fortsätt invandrarkramningen så kanske vi slipper reta oss på C´s olika utspel som inte verkar ha någon reell förankring, varken inom C eller i väljarkåren.

  SvaraRadera
 6. Välfärden i vårt land har påtagliga likheter med asarnas gris Särimner. Den räcker åt alla tydligen. Vad bra!

  SvaraRadera
 7. Inget sans och vett i Centerns olika förslag om invandring.

  SvaraRadera