fredag 27 september 2013

En ny klimatrapport

Den läggs fram i dag för att visa att allt är vårt eget fel. Vi människor förstör jorden. Det säger FN:s klimatpanel. Som vanligt tror jag inte att det är riktigt sant. Bilder som visar isens utbredning över Nordpolen och Arktis (uppdateras dagligen) ger att polarisen är större och mer utbredd i år än förra året. Vad har vi människor gjort som gör att det ser ut så? Har vi lyckats kyla ned jorden? Hur gick det till?

Och när forskare hänvisar till 1850-talet och säger att det har blivit allt varmare sedan dess beror det av att då inföll en del av den "lilla istiden". Det var storsvält i Sverige sista gången på 1860-talet för det var så kallt att det blev missväxt. Var det människan som åstadkom detta också? Vilka klimatbovar vi är.

Sanningen i det hela är att det behövs bara ett stort vulkanutbrott någonstans på jorden så kyls hela jorden ned till nivåer där vi knappt kan överleva. En bra kandidat för detta är calderan i Nordamerika i Yellowstone, som borde ha haft utbrott redan. 

Senast detta hände var för ungefär 75 000 år sedan då en supervulkan fick ett utbrott i Indonesien och då dog nästan mänskligheten ut. Men klimatfrågan försörjer ett antal forskare och det är väl bra. Samt får oss att tänka mer på vår miljö och det behövs naturligtvis också. Men det vore rätt ärligt om medierna slutade missleda människor. Detta som FN:s klimatpanel står för är en partsinlaga. Inte något annat. Vulkaner rår ingen på så därför är det inte så populärt att tala om dem.

Här har jag tidigare skrivit om boken Global Nedkylning.

1 kommentar:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=hC3VTgIPoGU&hd=1 Varsågod.

    SvaraRadera