fredag 9 augusti 2013

Jens Janzon hittades i källarförrådet

UPPDATERAT
Så tråkigt när någon blir mördad. Det verkar vara högsäsong för mord just nu. Ett lik på en kyrkogård i Stockholm - ålder och kön fortfarande okänt, ett lik i skogen, bara tio meter från riksväg 44 vid Ås. Det var den 23-åriga småbarnsmamman, som har varit borta fem veckor. Och så Jens Janzon som hittades mördad 27 år gammal när han hade sålt sin bostadsrätt i Skoghall och fått nytt jobb. Pojkvännen är efterlyst.

Pojkvännen har haft problem, säger hans pappa. Inte mått så bra, missbrukat tabletter. Men därifrån till mord. De båda skulle åka till Cypern och ressällskapet har försökt upprätthålla bilden av att de hade gjort det. Men meddelandet på facebook kom från en mobiltelefon i närheten av Västerås. Rikslarm är utfärdat efter pojkvännen. Och han hade inte något giltigt pass.

Jag minns den gamla goda tiden då det räckte med ett mord för en hel sommar. Men våldet har inte blivit värre brukar det sägas. Fan tro´t. Enligt SCB skedde under 2012 sex dråp/mord per vecka i Sverige. Det blir 312 dråp/mord för det året. Men enligt Brå så konstaterades enbart 68 fall av dödligt våld i Sverige under 2012.
10:07
Fredrik Federley riksdagsman för centern känner den misstänkte mördaren och uppmanar honom att gå till polisen. De har ett gemensamt intresse för hundar och träffades på så vis. De är bekanta. Fredrik Federley är född i Köping i Västmanland. Fredrik Federley gratulerade de båda männen när det var klart att de hade köpt hus tillsammans i juni.
12:08
Liket på kyrkogården avklarat tydligen. Var en 39-årig kvinna som begravdes 1969. Inte något mord trots att hon var begravd i plast.
12:29
Här kan ni se den efterlyste misstänkt för mordet på Jens Janzon.
16:24
Här är en facebookgrupp för Jens Janzon. Vila i frid!
19:12
Den misstänkte mördaren av Jens Janzon är gripen i närheten av Enköping. Han sov över där hos en vän för  några nätter sedan, men det framgår inte om det var hos vännen han greps. Han är skäligen misstänkt för mordet, den lägre misstankegraden, och ska föras till Karlstad.
10.8.2013
Efter förhör blev den misstänkte anhållen på sannolika skäl. Det var poliser från Värmland som grep honom och även Jens Janzons vita bil är hittad i samband med gripandet.
14:52
Den misstänkte mördaren har erkänt.
11.8.2013
Kärleken är blind uppenbarligen för det var att handpenningen inte var erlagd för huset de båda hade köpt som gjorde att det gick snett. Mördaren hade inbillat Jens Janzon att han hade ärvt miljoner efter sin pappa och han skulle stå för köpet av huset. Det är när människor förälskar sig i själva idén om kärleken, som det kan gå snett i förhållanden. Då ser varken män eller kvinnor klart vad som pågår. Det gäller att behålla förnuftet även i en känslostorm.
12:47
Pojkvännen är häktad på sannolika skäl misstänkt för dråp. Straffet för dråp är lägst sex år och högst tio år. Straffet för mord är lägst tio år, högst arton år eller livstid.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar