torsdag 29 augusti 2013

Ekonomin åt skogen med 90 000 i månadslön

Ensamstående fyrbarnspappan Mikael klarar inte sin ekonomi trots inkomster, som ligger högre än de flestas. Han är driftig och har ett eget blomstrande företag, men förtränger räkningar och skatteskulder och har hamnat hos Kronofogden trettio gånger under de senaste åren.

Han tröstar sig och barnen med prylar: fem bilar, två båtar, fyra motorcyklar och ständigt nya teknikprylar till sig och familjen.

I kväll klockan 20 kan i se honom i TV3:s säsongstart av Lyxfällan. Se hur det går för honom och barnen och deras villa på Utövägen i Stockholms skärgård på Dalarö, som hotas av utmätning.  Det borde inte vara ett så svårt fall ifall pappa Mikael lär sig grunderna i en god ekonomi och ger sig tid att betala sina räkningar.
29.8.2013
Det hela visade sig bottna i en mental blockering, som fick honom att låna istället för att ta itu med de grundläggande problemen. Hans pappa var långvarig alkoholist och Mikaels eget köpbeteende var att likna vid ett drogberoende. Han försökte köpa sina barn. Det var det konstaterande som tog honom hårdast och var sannast enligt honom själv. Lyxfällan fixade lätt detta genom att han inte behövde amortera på lånen så hårt som han hade gjort. Och genom att de sålde av hans prylar. Han gick från att ha 97 000 i utgifter alltså gå back 7 000 per månad till att få 17 000 över istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar