söndag 25 augusti 2013

Ge henne sparken

UPPDATERAT
Det är inte något att vänta på. Efter krismötet med regeringen (pågår nu) så måste Angeles Bermudez-Svankvist avgå som GD för Arbetsförmedlingen.

Ett av de största misstag den nuvarande regeringen har gjort är att inte uppfylla sitt vallöfte från 2006 och lägga ned arbetsförmedlingen och göra om detta gigantiska byråkratiska verk - med 10 000 anställda i 320 kontor - till något annat (ursäkta min siffra över anställda var gammal det ska vara 13 000 anställda och kontoren är säkerligen också fler. Finns till och med ett i Etiopien.). Det gick väl inte för byråkratin var starkare än Alliansen.

Men detta verk har fortsatt i samma gamla spår sedan AK-jobben (arbetslöshetskommissionen) på 30-talet och tidigare än så. Efter kriget så behövdes en arbetsförmedling, men då var bara utslagna fattiga människor i behov av detta verk. Inte som nu när alla tvingas dit och behandlas enligt gamla modeller.

Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (m) har kallat till presskonferens om detta om en dryg halvtimme. Då får vi se!
12:35
Jodå hon fick sparken, vilket betyder att hon får sitta resten av sin tid - drygt ett år - som GD, generaldirektör på regeringskansliet. Istället går biträdande GD in, Clas Olsson heter han. Detta avskedande har inte något att göra med räkningar eller något annat oegentligt på myndigheten, säger arbetsmarknadsministern. Men det har blivit en ohållbar situation på myndigheten och den behöver arbetsro. Ja resten med räkningar och eventuella bedrägerier får väl utredas separat.
26.8.2013
Det senaste är att Arbetsförmedlingen ska återgå till sin kärnuppgift att förmedla jobb, men då måste de vara bättre på kontakt med företag.

1 kommentar:

  1. Den bästa kommentaren är iaf Engströms;
    "– Regeringen kommer att ta tillvara på hennes kompetens på lämpligt sätt"

    Det har ju regeringen redan visat att de inte kunnat!

    SvaraRadera