tisdag 20 augusti 2013

Jag höll på att ramla av stolen...

UPPDATERAT
när jag såg att företrädarna för uppropet för slöjan stod där i dag som vilka svenskor som helst och pratade om detta utan slöjor på sig. Så de gillar således inte den heller. Utan ville bara ha in ett debattinlägg. För varmt med slöja i dag?

Expressen har dock påpassligt tagit bort "presskonferensen" med damerna utan slöja och nu finns enbart ett foto på justitieministern. Men plötsligt kom detta tillbaka igen så vid 19:30 finns de där att beskåda igen.

Ja det tycker jag verkar som det brukar när vänstern sätter igång och de får gehör som vanligt hos media. Överdriv och ljug gärna en smula så ordnar det sig. Var arg och förbannad vare sig det är sant eller inte det som påstås.

Justitieminister Beatrice Ask har varit snäll och vänlig nog att ta emot företrädarna för detta slöjdebacle. Men vad blir det av detta? Inte ens en tummetott skulle jag tro.

Och här är äntligen en röst emot detta i media. För övrigt verkar det som resten av pressen snabbt vill glömma detta efter att ha berömt sig själva för att "upproret" gav genklang i världspressen. Vilket i sig är rätt gräsligt! Här framställs det som om alla i Sverige är beredda att ta på sig slöja! Här kan ni se upprorsmakarna med slöja, vilket de hade i går då.

Här skrev jag om detta tidigare.
15:49
Dödstystnaden som nu inträdde i media berodde av att Cissi Wallin fick in ett ögonvittne direkt i sändningen på Radio 1. Där berättar Ali mycket trovärdigt vad som hände i Fagersjö, Farsta. Det var nämligen kvinnans man med samma etniska bakgrund som gav sig på frun för att hon hade varit borta från hemmet för länge. Ridå!

Hon ådrog sig inte några allvarligare skador för det såg Ali och hans kompisar som spelade fotboll i närheten under tiden. Det bor överhuvudtaget inga svenskar i området så det kan inte ha varit något hatbrott.

Hon hade varit och hälsat på sin svägerska och varit borta för länge tyckte mannen. Så han åkte och hämtade henne och gav henne en smäll, men hon blev inte skadad så det är ingen polissak enligt Ali. Han tror att de båda tjejerna bakom upproret har hittat på allt för att få uppmärksamhet för sin aktion.

Här kan ni lyssna på samtalet.
16:16
Men på Aftonbladet är det "business as usual". De fortsätter kampanjen med detta påhittade hatbrott som bakgrund.
21.8.2013
Men värst var väl ändå Mona Masri i DN på kultursidan. Som jämförde detta upprop med 17-åringen som blev ihjälskjuten i USA. Nu har Sverige fått sitt eget Trayvon-fall enligt henne. Och där gick alla i luvtröjor efter det fallet och nu skulle Sverige ta på sig slöja enligt henne. Luvtröjor är ett rätt vanligt plagg, men slöja är det inte.

Mona Masri ljög om hur fattig hennes kompis var i Malmö och hur svårt det var i en radioserie Kluvet land - ingen är vän med en fattig. Kompisen visade sig vara en arbetskamrat som ägde en bostadsrätt och hade en halv miljon i förmögenhet, men som trots detta hade lyckats gå på socialbidrag. Programmet fälldes av Granskningsnämnden. Sveriges Radio hade valt att utelämna fakta för det handlade inte om hur rik denna människa var utan hur fattig. Ren propaganda således. Precis som i det här slöjuppropet.

PS. Om jag har begripit detta rätt så är den misshandlade muslimska kvinnan en vanlig svenska som har omvänt sig till den förtryckande religionen och nu föder barn på löpande band för det ska man ju göra som muslimsk kvinna. Och hennes man har rätt att slå till henne för det har en muslimsk äkta man för att uppfostra henne. Så det är exakt som Ali säger i Radio 1 att det här är ingen polissak, utan en privatsak mellan kvinnan och hennes man. DS.

Obs alla som vet något i misshandelsfallet kan vända sig till polisen: se denna uppsatta lapp som söker vittnen eller andra som har upplysningar.

22.8.2013
Allt detta verkar ha ingått i en kampanj som har bedrivits från vänster under Svenska FN-förbundet i Sverige som är en påtryckarorganisation som inte har något med FN att göra. Den organisationen hävdar ständigt att Sverige är ett rasistiskt land. Och kampanjen nu med slöjuppropet skulle befästa detta ännu en gång. I dag ska FN:s rasdiskrimineringskommitté träffa svenska regeringen i Genève och detta diskuteras. Svenska FN-förbundet har i tio år klagat över rasismen i Sverige. Och det blir hela tiden värre enligt dem. Svenska FN-förbundets ordförande (s) kandiderar till EU och socialdemokraten Widar Andersson tycker att det är en utmärkt idé.

23.8.2013
Tänk att det finns en kvinna i slöja som hela tiden blir angripen i Sverige. Nu senast mitt på ljusa förmiddagen i Haninge av ett gäng män. Å dessa hemska! Visst är det ett fantastiskt land vi bebor. Ge nu tusan i att attackera denna enda kvinna för det får bara medierna att ständigt gå i taket och piskar upp befolkningen mot varandra! Vi är ett fredsälskande icke-rasistiskt folk som tar hand om hela världens flyktingar! Punkt slut. Och som av en händelse så släpptes denna nyhet samtidigt som manifestationen för slöjan hölls på Medborgarplatsen i Stockholm. Gäsp!
18.9.2013
Ja så konstaterades det att dna-spåret var efter kvinnan själv. Inte efter någon gärningsman. Vi lär få leva i ovisshet om detta var en bluff eller inte.
12.2.2014
Långsamt mal rättvisans kvarnar, men nu är allt nedlagt kring detta. Uppenbarligen en bluff, inga vittnen har hört av sig. Kvinnan tyckte väl att det var en bra insats för slöjbärarna att köra med detta. Det blev bingo i utdelning, stort pressuppbåd över hela världen som tyckte att det var förfärligt att kvinnor inte fick klä sig som de ville i Sverige. Och initiativtagarna till detta uppror fick träffa justitieministern. 

19 kommentarer:

 1. väldigt bra skrivet Ann :-)
  Bahareh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Annars är det ingen som vågar (?) kommentera detta.

   Radera
 2. Suveränt inlägg! Man vill ju bara dåna! PK-kvinnorna som frivilligt sätter på sig en förtryckarsymbol är ju bara too much!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Helena! Ja det var ett riktigt lågvattenmärke. Bland andra Åsa Romson (mp) Veronica Palm (s) och Gina Dirawi bar slöjor. Och Gina Dirawi skrev på twitter>:

   Gina Dirawi ‏@anaginas aug 19
   Yes! #hijabuppropet nämns i BBC News! Bra jobbat alla som engagerat sig! http://m.bbc.co.uk/news/world-europe-23761737 …

   Var hon en av de drivande? Hon är född i Sundsvall.

   Radera
  2. Är det bekräftat att det var hennes man som misshandlade henne eller är det rykten du går på???
   ..undrar Tjolanda...

   Radera
  3. Tjolanda du får ta reda på själv vad som är riktigt och sant. Jag har mina källor som vanligt. Kvinnan i fråga har tagit bort sin facebook-sida, där hon tidigare var så stolt över sig själv och sin familj. Hon hade bilder både på sig och hela den lyckliga familjen. Hon framträder dock inte i massmedia för då skulle allt avslöjas. Locket är pålagt.

   Radera
 3. Ja du...det är inte så enkelt men stämmer det så borde det i en något så när neutral mediavärld slagits upp med stora rubriker istället för att mörkas ...
  ..så lite lurt är det allt...tycker Tjolanda som inte är så värst PK..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Medierna är inte neutrala. Nyheter väljs alltid ut. Människor kan rent sakligt inte vara objektiva eftersom var och en är subjekt. De flesta som jobbar i medierna är åt vänster. Denna kampanj passade in i agendan. Luften gick ur denna nyhet så fort världspressen hade uppmärksammat det hela och ministern hade agerat. Då hade misshandelsfallet fyllt sitt syfte även om det var lögn och propaganda.

   Radera
 4. Jag törs visst. Jag vill bara ha hela den sanna storyn klar för mig själv först. Men det är ändå en klar poäng redan nu att Schyman och kompani knappast hade hunnit kolla upp något alls eller tänka efter innan de lät sig plåtas i insvept skick.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Apropå Gudrun Schymann: vem är det som är Taliban nu då?/Vit, medelålders, svensk man.

   Radera
 5. Mycket bra inlägg. Kul med radioinslaget d.r reporten okritiskt accepterar islamistkvinnans berättelse trots avsaknad av vittnen, skador eller någon annan form av bevis. Men den inringande Ali ifrågasätts och kritiseras.

  SvaraRadera
 6. Bra skrivet. Nu valsar Sverige i världen som invandrarhatande rasistland trots att det är precis tvärtom enligt undersökningar. Mina somaliska vänner skämdes över journalisternas och "offrets" tilltag och var oroliga, trots de inte ens använder slöja.

  SvaraRadera
 7. Hamnar ofta på din blogg! Du skriver alltid lika sansat och klokt! Vad gäller Farsta-fallet är det ju bara här som vi gått veta hur det verkligen ligger till. Att det är en misshandel inom familjen, borde media generellt ha kunnat räkna ut: sannolikheten är ju alltid högst att en nära anhörig är inblandad; våld mot okända är det minst sannolika och att en svensk man skulle ta till nävarna mot en muslimsk kvinna ytterst, ytterst osannolikt. Med vänlig hälsning,/P-O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack P-O! Fattar dock fortfarande inte varför så många gått in just i dag på detta inlägg. Men visst finns skärningspunkten där mellan allmänhet och medierna. Och medierna förlorar mark för att de aldrig ifrågasätter vad som händer utan bara upprepar efter varandra. Allt annat blir tydligen rasism.

   Radera
 8. Det finns en länk på Flashback, (där Farstafallet diskuteras med den charmfulla blandningen av "högt och lågt") därav trafikläget!/PO

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej så förstår jag... läser inte flashback, mest skit uppriktigt sagt, men även en blind höna...kan finna ett korn.

   Radera
 9. Intressant är också hur dom flesta först fördömer slöjan som kvinnoförnedrande för att i nästa stund ta på sig slöjan för att stödja eländet.

  Måste gått kortslutning i hjärnan på dom inblandade.

  // Realisten70

  SvaraRadera