torsdag 11 april 2013

Tillsammans för Sverige!

UPPDATERAT
Det är rubriken på det som äger rum på Fryshuset i Stockholm i morgon och i övermorgon. Det är ett interreligiöst projekt sägs det där det ska skapas förståelse mellan olika grupper.

Inbjudna är Omar Mustafa, invald i socialdemokraternas partistyrelse, ordförande i Islamiska förbundet. Jonathan Lehman från Expo. Han har jobbat som journalist med mänskliga rättigheter och är jude. Helle Klein som är präst och journalist (har tidigare i släkten haft en överrabbin) och Kerstin von Brömssen som är universitetslektor i religionsvetenskap.

- Vi behöver mötas för att lära oss mer om varandra, på så sätt kan vi minska fördomar och tillsammans bidra till ett mer öppet samtalsklimat, säger Tahir Akan, ny imam på Fryshuset i Stockholm.

Vem ska bort i skaran? Det skulle vi kunna fråga när vi radar upp dessa precis som i Fem myror är fler än fyra elefanter. Vem passar inte in? Jo det är Omar Mustafa som är politiker, men som här framträder som religiös.

Hur kan vi nu tvätta bort den religiösa stämpeln och göra om Omar Mustafa till politiker? Det går nog inte och är heller inte meningen. Visst kan man framträda som religiös och vara politiker. Det är Gud som är störst och styr allt. Politiken är underordnad.
14:51
Och här är det ord och inga visor när en socialdemokrat lämnar partiet efter sju år. Detta på grund av den antisemitism som finns, nu senast manifesterad genom islamisten Omar Mustafa.
17:51
Den socialdemokratiske partiledaren Löfven säger nu att det inte finns något utrymme för att misstänka sossarna för antisemitism. Inte en millimeter, säger han.
18:29
Dock hade inte valberedningen kännedom om Omar Mustafas bakgrund. Det är deras jobb att ha det eller skaffa sig det.
18:54
Och här blir det legaliserat ropande i fortsättningen. I varje fall under någon timme på fredagar. Det är väl okej? Vi har ju religionsfrihet i Sverige.
12.4.2013
Men Omar Mustafa uteblir från denna konferens. Det har blivit för stort tryck på honom och han kan inte ta debatten. Han har lämnat återbud. Fryshuset är en plats för öppen dialog, men det blev tydligen för mycket.
9:27
Här pudlar Omar Mustafa mycket tydligt. Dock påminner detta om en omvändelse under galgen eller muslimernas rätt att ljuga. Han har uppenbarligen twittrat på ett sätt som inte stämmer överens med socialdemokraternas syn på världen.
12:02
Här skriver en ordinarie styrelsemedlem i det socialdemokratiska partiet Vivanne Macdisi mycket klart, klokt och redigt att om Omar Mustafa inte tar avstånd från Islamiska förbundets kvinnosyn kan han inte sitta i socialdemokraternas partistyrelse. Hur ska en ordförande kunna ta avstånd från denna kvinnosyn, som genomsyrar muslimer?
13.4.2013
Förutom att Omar Mustafa gillar de extrema inom muslimvärlden så tjänar han också multum. Han har haft kring en miljon i inkomster under de senaste åren. År 2011 tjänade han 1,5 miljoner kronor. Mer än vad partiledaren Löfven tjänar således. Vem som betalar är oklart.

1 kommentar:

  1. Man vill inte ens prata med SD, men verkar ju själva ha betydande problem med antisemitism i dom egna leden, och det verkar man inte så intresserade av att göra något åt. Sila mygg och svälja elefanter...

    SvaraRadera