söndag 21 april 2013

Blir du förvandlad av pengar?

Ja det är frågan nu när någon har lyckats få ofattbara nästan 238 miljoner kronor med en hundralapp som insats på lotto. Det är någon i Norrköping som har fått denna vinst.

Vad skulle man göra med alla dessa pengar? Det är inte riktigt fattbart, men all tid skulle gå åt till att ta hand om denna guldgås, som någon nu har belönats med.

Personligen skulle jag dela ut pengar till alla jag känner och alla mina släktingar. Betala av skulder och kanske eventuellt köpa en ny bil. Har aldrig ägt någon ny bil. Det vore kanske trevligt. Eller en båt. Vi har ingen fast vi bor mycket nära havet.

Och så skulle jag ta hand om alla tiggarbrev förstås. För ifall människor visste om detta skulle breven strömma in naturligtvis. Jag skulle försöka att bedöma dem en efter en för att se om det fanns något jag kunde göra.

Ibland har jag gett bort några hundralappar till människor jag inte känner. Det känns bra att göra så för en själv även när man inte har så mycket. Att ge är en gåva till en själv.

Men annars har min fantasi ganska snäva gränser. Har aldrig tyckt att ägodelar är det viktigaste i livet. Bättre är att familjen är frisk och att det går bra för alla. Och att mitt nya barnbarn som snart föds är en frisk krabat. Plus att hans mamma och pappa har det bra. Så enkla saker, men som kan vara svåra att ordna till om detta inte finns.

Man vet aldrig heller när ens sista timme är slagen tänker jag när jag läser om Magnus "Mange" Olsson som fick en stroke och gick bort mitt i sitt verksamma liv som seglare, 64 år gammal. Lev som om detta vore din sista dag och som om du skulle leva i hundra år till är en slutsats.

Lyckan är sin egen belöning värd mer än mångmiljonbelopp. Där är en fundring. Livet är till för att levas med eller utan pengar. Ha en underbar söndag nu när det återigen har blivit plusgrader och sol efter den kalla natten med minusgrader! Solen skiner på oss alla som lever, rik som fattig.
22.4.2013
Fasen också varmvattenberedaren gick sönder i går. Inget varmvatten och vi måste dra in kommunens vatten i huset. De har dragit fram till tomtgränsen och resten är upp till oss.Vad kommer allt kosta? Kanske 100 000 kronor. Hörde just att vinnaren är en man i 50-årsåldern. Skicka pengarna genast tack! Då gör du en god gärning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar