tisdag 23 april 2013

Så trött på galningar

Den senaste galningen utreds nu för mord på årsdagen av 9/11. Tre hemska mord som uppenbarligen var moraliska. Moraliska galningar är de värsta för de tror att de har hittat till den innersta kärnan i sig själva och inser inte att det är tvärtom.

De har blivit ockuperade av ondska och galenskap. Alla som tror att de har funnit själva livets ord och ska trycka dem på andra är helt åt helsike. Och de som mördar för att de menar att de andra förtjänar detta är ännu mer åt samma djävulusiska håll. Så självklara saker.

Jag vet av egen erfarenhet att det går aldrig att ge andra det man själv har funnit. Inte på riktigt. Människor har verkligen en fri vilja och de kan bestämma sig för att de har hittat grejen i sitt liv. Och de kan försöka sprida den med bomber. Det är deras val. Dock behöver vi ett samhälle som stiftar lagar och stoppar dem när det blir för illa.

Sådana självklarheter som jag aldrig trodde att vi skulle behöva säga i det här samhället. Men tyvärr har vi backat dit nu om igen. Det beror av att inuti oss själva så finns alltid allting kvar. Det går att återuppliva gammal idioti om och om igen. Det bidar bara sin tid nere i mörkret, i det omedvetna. Och detta kan drabba vem som helst som öppnar sig för det. Religion är helt enkelt ett slags memer som upprepade gång på gång sätter sig på hjärnan och ockuperar den.

Förmodligen föds det om och om igen galningar. De tar nog aldrig slut. Ofta verkar de stå på kö för att komma till just den här planeten. Stackars Jorden! Det är inte lätt. Trösten är att de flesta människor är inte så där. De är förnuftiga och jobbar varje dag på att göra platsen där de bor till ett bättre ställe. Tyvärr så behövs det inte så många rötägg för att förstöra för många andra. Stoppa dem!

Här kan ni läsa om att fångas i det inre och göra livet till en strid.


12:25
Nu är bloggen inne på 999900 antal läsare. Kul att se vad som händer efter 999999.
14:21
Uppe i 999990 besökare nu. Snart så blir det något annat!
14:29
En miljon 1,000,000! Kul att den slog över till det och inte började om från noll.

17:12
Omar Mustafa en gång till. Nu på egen presskonferens. Lite tjatigt. Han svarade inte på om hans organisation Islamiska förbundet var knutet till Muslimska brödraskapet. Men han lämnar nu också socialdemokraterna. Det gick inte att gå den vägen för att få makt.
24.4.2013
Omar Mustafa fick hjälp av socialdemokraterna att skriva en debattartikel där han tog bestämt avstånd från de kontroversiella inbjudningarna till Islamiska förbundet, men han ville inte skriva under den. Istället skrev han en egen där han var betydligt mindre avståndstagande än i den artikel han fick av partiet. Allt sammantaget medförde att han blev uppmanad att gå från partistyrelsen. 

Så det han sade på presskonferensen i går om att han hela tiden samarbetade med partiet och förde en dialog med dem var en sanning med viss modifikation. Han måste hålla alla vägar öppna mot sina kontakter i den muslimska världen. Antagligen var det därför han överhuvudtaget hade en presskonferens. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar